Elazığ

Mevcut sürücü belgelerinin değiştirilmesi

15:52 30 Aralık 2015
Mevcut sürücü belgelerinin değiştirilmesi

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016 ile 30 Aralık 2020 tarihleri arasında yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilecek.

 Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, mevcut sürücü belgelerinin 1 Ocak 2016 ile 30 Aralık 2020 tarihleri arasında yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirileceği bildirildi.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 17 Nisan 2015 tarihinde Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgelerinin 1 Ocak 2016 ile 30 Aralık 2020 tarihleri arasında yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirileceği belirtildi.

 Belirtilen süre içerisinde değiştirilmeyen sürücü belgelerinin geçersiz sayılacağı, yeni tip sürücü belgeleriyle vatandaşların Uluslararası Sürücü Belgesi almaksızın 84 ülkede araç kullanabilecekleri ifade edildi.

Yeni tip sürücü belgelerinin geçerlilik sürelerinin minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinaları sınıfları için 10 yıl olacağı belirtilen açıklamada, eski tip sürücü belgelerinin 9 sınıftan oluşmakta iken, yeni tip sürücü belgelerinin 17 sınıfa çıktığı kaydedildi.

Sürücü belgesi yenilemek isteyen vatandaşların istenilen belgelerle birlikte herhangi bir trafik tescil kuruluşuna başvuru yapmalarının yeterli olacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sürücü belgesi müracaat işlemleri sonucunda belge tanzim edilene kadar vatandaşların 15 gün süre ile araçlarını kullanabilmeleri için geçici belge verilecektir. 15 gün sonunda geçersiz sayılacaktır. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren ilk defa sürücü belgesi alacaklar, sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecekler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.