Elazığ

Elazığ'da "Diyanetime Dokunma-Diyanetine sahip çık" eylemi

14:59 19 Ocak 2016
Elazığ'da "Diyanetime Dokunma-Diyanetine sahip çık" eylemi

Elazığ'da Diyanet-Sen ve Memur-Sen üyesi bir grup, "Diyanetime Dokunma-Diyanetine sahip çık" eylemi düzenledi.

Elazığ Öğretmenevi önünde toplanan grup, ellerinde taşıdıkları dövizlerle son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik karalama kampanyasına tepki gösterdi.

Grup adına konuşan Diyanet-Sen Şube Başkanı Murat Ergen, bugün burada ümmet coğrafyasında hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerine her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanete yapılan acımasız saldırıları karşı olduklarını, tek dil ve söylemle dünyaya duyurmak için bir arada olduklarını söyledi.

Diyanete dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelendirdiklerini ifade eden Ergen, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmanın hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemeyeceğini belirtti.

Sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin topluma Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görüşü olarak takdim edilemeyeceğini vurgulayan Ergen, bazı çevrelerin konuyu defalarca başkanlığın görüşü olarak takdim etmesinin hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemeyeceğini ifade etti.

Dün yapılan saldırılan karşısında bir, diri ve iri olduklarını, bugün de yapılan saldırılan karşısında aynı kararlılıkla bir, bütün, iri ve diri olacaklarını belirten Ergen, şunları söyledi:

"Hiçbir strateji, Müslüman kanının dökülmesini önlemekten daha değerli değildir. Hiçbir siyaset, Müslümanların parçalara ayrılarak birbirini katletmesini önlemekten daha önemli değildir.' diyen Diyanetine sahip çık. Bugün Diyanete yapılan bu saldırılar bize doğru yolda olduğumuzu, hedeften sapmadan İslam ve iman hakikatleri yolunda ilerlememizi kanıtlamıştır. Türlü komplolarla Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor, yapılan saldırılar karşısında, 'Diyanetime dokunma-Diyanetine sahip çık' diyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.