Elazığ

Elazığ Belediyesinden engellilere destek

18:13 19 Ocak 2016
Elazığ Belediyesinden engellilere destek

Elazığ Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğinden yararlanmak isteyen engelli girişimciler için girişimcilik eğitimi başlattı.

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) tarafından "Engelli olmak, girişimci olmaya engel değildir" sloganıyla engellilere yönelik girişimcilik eğitimi veriliyor.

Kültür Park Gençlik Merkezi bünyesindeki engelsiz sınıfında, 30 kursiyer için 70 saatlik eğitim başladı. İşitme engellilerin eğitimi, derslere katılan tercümanlar aracılığıyla veriliyor.

Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde kursiyerlere girişimcilik, fizibilite çalışmaları ve iş planı hazırlanması alanlarındaki teorik bilginin yanı sıra 24 saatlik uygulamalı atölye eğitimi de verilecek.

İki hafta devam edecek eğitimlerin ardından verilecek KOSGEB girişimcilik sertifikası sayesinde adaylar iş yeri açmaları halinde 50 bin lira karşılıksız ve 100 bin lira faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek.

Alacakları hibelerle hayatta yeni adımlar atacaklarını ifade eden kursiyerler, desteklerinden dolayı Elazığ Belediyesi'ne teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.