Elazığ

Elazığ'da Memur-Sen Suriyeliler için un kampanyası başlattı

14:53 26 Ocak 2016
Elazığ'da Memur-Sen Suriyeliler için un kampanyası başlattı

Elazığ'da Memur-Sen İl Temsilciliği, Suriyeliler için un kampanyası başlattı.

Memur-Sen İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada, bugün ülkede ve yaşadıkları coğrafyada akan kanın durması ve zulmün son bulmasının en büyük arzuları olduğu belirtildi.

Suriyeli kardeşlerinin halinin içler acısı olduğu belirtilen açıklamada, ülkenin bazı bölgelerinde açlıktan insanların öldüğü anımsatıldı.

Peygamber Efendimizin, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" evrensel mesajının hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenle, Memur-Sen İl Temsilciliği olarak şehrimizden merhamet tırlarını Suriye'ye doğru yola çıkarmaya karar verdik. Memur-Sen'e bağlı sendikalarımızın ve üyelerimizin desteği ile Suriye'deki kardeşlerimiz için un toplamaya başlıyoruz. Elazığ'da faaliyet gösteren bir firma ile yaptığımız anlaşma gereği bir torba un 60 TL bedelle alınacaktır. Tırlarımız doldukça yardım kuruluşları vasıtasıyla Suriyeli kardeşlerimize gönderilecektir. Kampanyamız şubat ayı sonuna kadar devam edecek, kampanya ile ilgili yardımlara toplumun tüm kesimleri dahil edilecektir. 'Merhamet tırında bir çuval un da benden olsun' diyen tüm üyelerimizi ve kardeşlerimizi kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.