Elazığ

Üçüzlerden duygulandıran yardım

12:27 03 Şubat 2016
Üçüzlerden duygulandıran yardım

Elazığlı üçüzler, Suriyeliler için düzenlenen kampanyaya, kumbaralarında biriktirdikleri 100 lirayı bağışladı.

Elazığ İnsani Yardım Derneği tarafından bir süre önce başlatılan un kampanyasına Abdullahpaşa Mahallesinde oturan 13 yaşındaki üçüzler Abdullah, Furkan ve Hayrunnisa Susalan da katkıda bulundu.

Kampanyanın son günü olduğunu öğrenen üçüzlerden Abdullah ve Furkan Susalan, kumbaralarında topladıkları 100 lirayı aynı zamanda amcaları olan İnsani Yardım Derneği Elazığ Mülteci Birimi Sorumlusu Rüstem Susalan'a teslim etti.

Abdullah Susalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, televizyonda izledikleri Suriyelilerin açlıktan öldüklerini görünce yardımda bulunmaya karar verdiklerini söyledi.

Anne, baba ve akrabalarının verdikleri harçlıkları 6 ayda biriktirdiklerini dile getiren Abdullah Susalan, "Biz evde rahat rahat otururken onlar orada açlıktan veya savaştan ölüyor. İçimiz sızladı, biz de para toplayıp getirdik" dedi.

Furkan Susalan da Suriyeli çocuklara çok üzüldüklerini belirterek, "Parayı harcayabilirdik ama televizyonda Suriyelilerin halini izleyince duygulandık. Onlara yardım etmek için para topladık. Herkesi Suriyelilere yardım etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Esnaf olan amca Rüstem Susalan ise un kampanyasına destek veren Elazığlılara teşekkür ederek, "Unları Suriye'ye gidip kendi elimizle teslim edeceğiz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.