Elazığ

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay:

21:32 04 Şubat 2016
Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay:

"Son terörist bu toprakları terk edinceye kadar, silahlardan arındırılıncaya kadar ve bu devlete, millete tuzak kurmaktan vazgeçilinceye kadar terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Aynı azimle şevkle heyecanla devam, askerimiz, polisimiz, valimiz, kaymakamımız, herkes, yani bu işe memur edilmiş bütün insanlarımız vakarla istikrarla ve ciddiyetle bunun gereğini yapacak. Çünkü milletimiz de bunu arzu ediyor.''

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, ''Son terörist bu toprakları terk edinceye kadar, silahlardan arındırılıncaya kadar ve bu devlete, millete tuzak kurmaktan vazgeçilinceye kadar terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir'' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ/TAI) ortak projesi kapsamında üretilen insansız hava aracı ANKA'nın test uçuşu programına katılmak üzere Elazığ'a gelen Alpay, TSKGV Genel Müdürü emekli Korgeneral Orhan Akbaş ve beraberindeki heyetle Elazığ Valiliğini ziyaret etti.

Milli Savunma Bakan Yardımcılığı görevine getirilmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Alpay, görevi kendisine tevdi eden başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a teşekkürlerini iletti.

Alpay, ülkenin zor zamanlar yaşadığı ve terörle mücadele ettiği bu süreçte acıların bir an önce son bulmasını temennisinde bulundu. Devletin terörle mücadeleye kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Alpay, şunları söyledi:

- Yeni anayasa

Terörle mücadelenin ülkenin öncelikli meselesi olduğuna dikkati çeken Alpay, diğer taraftan hükümetin, milletin hak ettiği, var ettiği sivil, özgürlükçü ve adil yeni anayasa yapılması yönündeki çalışmalarına devam ettiğini anlattı.

Ülkede artık "Yeni bir anayasa yapılsın mı yapılmasın mı" tartışmalarının geride kaldığını, gelinen noktada daha özgürlükçü, daha sivil bir anayasanın hangi esaslar üzerinde ve kriterle yapılması konusunda konuşmaya başladıklarını aktaran Alpay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Terörle mücadelemiz kararlılıkla ve istikrarla devam ederken aynı zamanda bugün Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin vermiş olduğu üyeler Anayasa Mutabakat Komisyonu'nda görev yapmaya başladı. Hayırlı olsun diyorum. İnşallah bu çalışmalardan milletin hak ettiği bir anayasa çıkar ve anayasanın içerisinde bu milletin hak ettiği sistem ya da her neyse arzu edilen o da şekillenmiş olur.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.