Elazığ

Elazığ'da avcılar doğaya yem bıraktı

19:43 10 Şubat 2016
Elazığ'da avcılar doğaya yem bıraktı

Elazığ Avcılar Atıcılar Amatör Balıkçılar ve İhtisas Spor Kulübü üyeleri, kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için doğaya yem bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, kulüp üyeleri, yem bırakma etkinliği için tarihi Harput Mahallesi civarındaki dağlık alana geldi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hüseyin Çelik, burada yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da kış mevsiminin sert geçtiğini belirtti.

Mevsim gereği doğanın karla kaplı olduğunu söyleyen Çelik,"Kış mevsiminde yaban hayvanlarının beslenmelerini sağlamak için doğaya yem bırakma çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Bu çalışmaları yaparken sivil toplum kuruluşları da bize destek oluyor" dedi.

Kulüp başkanı Kemal Dilek ise yabani hayvanlar için esnaflarla birlikte yem toplama çalışması yürüttüklerini ifade etti. Toplanan yemlerin bir kısmını Harput Mahallesi çevresindeki dağlık alana bıraktıklarını aktaran Dilek, kalan yemleri ise ilerleyen zamanlarda dağıtılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından katılımcılar, saman, buğday ve ekmek gibi yemleri doğaya bıraktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.