Elazığ

Minik Merve'nin fotoğrafıyla 400 çocuğun dileği gerçekleşti

11:27 11 Şubat 2016
Minik Merve'nin fotoğrafıyla 400 çocuğun dileği gerçekleşti

İSMAİL ŞEN - MEHMET AĞIN - Elazığ Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından hayata geçirilen ''Dilek Ağacı Projesi" ile 400 çocuk dileğine kavuştu.

Ağın ilçesinde, kapalı bir oyuncakçı dükkanının camından içeriye bakan 5 yaşındaki Merve Akkavak'ın fotoğrafını sosyal medyada gören Elazığ Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri, ''Dilek Ağacı Projesi" geliştirdi. Proje kapsamında, 400 çocuğun dileğini yazdığı küçük kağıtlar, bir AVM'nin girişine konulan dilek ağacına asıldı. AVM'den alışveriş yapan hayırseverler de çocukların ihtiyaçlarını karşıladı. Ardından alınan hediyeler, avukatlar tarafından dilekte bulunan ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıldı.

Elazığ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Eda Burcu Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi hayırseverlerin katkısıyla gerçekleştirildiğini belirterek, "Dilek Ağacı Projesi ile insanları birleştirmek istedik. İnsanların birbirilerini tanımadan da yardımda bulunabileceklerini ve hediye verebileceklerini göstermek istedik. Ağacın üzerindeki kartı çeken hayırseverler hiç tanımadıkları bir çocuğun talebini görüp, dileğini gerçekleştirdi'' dedi.

Yılmaz, komisyon olarak sosyal sorumluluk bilinciyle bugüne kadar ortaya koydukları projelerde topluma birlik, beraberlik, kardeşlik mesajları vermeye, yardımlaşma ve hoşgörü duygularını pekiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Oyuncakçı dükkanının camından içeriye bakan Merve Akkavak'ın fotoğrafından esinlenerek projeyi geliştirdiklerini kaydeden Yılmaz, "Fotoğrafı görünce Merve gibi diğer çocuklara ulaşmaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

- Suriyeli çocuklar için de aynı proje uygulanacak

Komisyon üyesi Tuncay Bektaş ise proje ile hayırseverler ve ihtiyaç sahibi çocuklar arasında manevi bir bağ kurmayı başardıklarını söyledi.

Hayırseverlerin aldıkları hediyeleri çocuklara ulaştırdıkları için mutlu olduklarını dile getiren Bektaş, "Yakın zamanda aynı projeyi Elazığ'daki Suriyeli çocukların dileklerini de gerçekleştirmek için uygulayacağız. Projeyle 400 çocuğun, bin dileğinin tamamını gerçekleştirdik'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.