Elazığ

Kadın muhtarlar Elazığ'ın tarihi mekanlarını gezdi

12:05 01 Mayıs 2016
Kadın muhtarlar Elazığ'ın tarihi mekanlarını gezdi

Türkiye genelinden Elazığ'a gelen 90 kadın muhtar, kentin tarihi mekanlarını gezdi.

Belediye tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Elazığ'a gelen kadın muhtarlar, kentte yürütülen projeleri inceledi.

Tarihi Harput Mahallesini gezen muhtarlar, tarihi mekanların yanı sıra belediye tarafından açılan, el emeği, göz nuru işlerin satıldığı çarşıyı da dolaştı.

Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, yaptığı açıklamada, gezi boyunca Harput Kalesi, Ulu Cami ve türbeler başta olmak üzere, tarihi dokuyu görme imkanı bulduklarını ve Elazığ'ı daha iyi tanıma fırsatı elde ettiklerini dile getirdi.

Etkinlikten dolayı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a teşekkür eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Gezinin amacı kültürel farklılıklarını görmek, Elazığ'ı tanımak, kentte yapılan sosyal sorumluluk projelerini ve çalışmaları yerinde incelemekti. Bu kadar kadını karşılamak zordur. Bu konuda Başkan Yanılmaz'ın hoşgörülü ve nazik daveti bizi onurlandırdı. Elazığ'ın farklı bir yönünü de keşfettik. Havalimanından çıktığınız andan itibaren farklı bir huzur ve sevgi var. Biz bu sinerjiyi aldık. Burada kendimizi, evimizde hissettik."

Kadın muhtarlar, Koruma, Uygulama ve Denetleme Birimi (KUDEB) sorumlusu Kadir Atıcı rehberliğinde, Çöpten Enerji Üretim Tesisi ve Hayır Çarşısı'nı da gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.