Elazığ

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay:

20:59 01 Mayıs 2016
Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay:

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, "Terörle, terör örgütleriyle ve teröre destek olan bütün unsurlarla mücadelemize devam edeceğiz. Bu konuda her zamankinden daha fazla yardımlaşmaya, kardeşliğe, birliğe, dirliğe ve duaya ihtiyacımız var." dedi.

Alpay, AK Parti Yazıkonak Belde teşkilatının açılış töreninde yaptığı konuşmada, son yıllarda yaptıkları projelerle savunma sanayinin ulusal güvenlik ve caydırıcılık açısından çok özel hizmetlerin yapıldığı bir konuma geldiğini söyledi.

Savunma sanayinin hücum gemisi, insansız hava aracı, tank, helikopter gibi araç, silah ve mühimmat noktasında çok büyük projeleri hayata geçirdiğini ifade eden Alpay, savunma sanayindeki gelişmelerle terörle mücadelenin yanında olduklarını vurguladı.

Alpay, şöyle konuştu:

"Kora kor, dişe diş terörle, terör örgütleriyle ve teröre destek olan bütün unsurlarla mücadelemize devam edeceğiz. Bu konuda her zamankinden daha fazla yardımlaşmaya, kardeşliğe, birliğe, dirliğe ve duaya ihtiyacımız var. Rabbim terörle bu millete, ülkeye ve devlete zarar vermek isteyenlere fırsat vermesin."

- Milletvekillerinin dokunulmazlığı

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar ise, ülkede bir daha terörle buluşmamak üzere mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması tartışmalarına değinen Alpay, dokunulmazlığın hiçbir zaman suç işleme özgürlüğü, terörle işbirliği ve vatandaşın duyarlılığını istismar edecek bir güç olamayacağını belirtti.

Anayasa komisyonuna gelen ne kadar dokunulmazlık varsa hepsinin kaldırılması gerektiğini söyleyen Serdar, "Hepimiz gidip yargının önünde hesap verelim. Bunu biz söylediğimiz zaman dokunulmazlığın kaldırılmasını isteyen kesimler şimdilerde manevra yapmaya başladılar. HDP'nin tavrı netti, başından beri buna karşı olduğunu söyledi. CHP ve MHP bizim getirdiğimiz bu tasarıya, bu anayasa değişikliğine evet diyeceğini söylemişti. Ama ana muhalefet partisinde farklı sesleri duyuyorsunuz." dedi,.

Ülke gündeminde yer alan konulardan bazılarının da yeni anayasa ile başkanlık sistemi olduğunu dile getiren Serdar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu konuda da merkezinde başkanlık sistemi olmak üzere toplumdaki beklentiye paralel sistemi rehabilite eden bir yapı olarak da başkanlık sistemini öngördüğümüz için yeni anayasamızı da bu çerçevede yazım çalışmalarına başladık. Bu milleti yeni anayasayla inşallah buluşturacağız. Bu konuda da diğer partilerin seçimden önce özellikle 82 anayasasına yönelik eleştiriler bağlamında söyledikleri dikkate alındığında, meclisteki tavırlarıyla mukayese edildiğinde ne kadar gayri samimi, gayri ciddi olduğunu çok net olarak görürsünüz. Ama biz topluma taahhüt ettiğimiz neyse bunu yerine getireceğiz. Anayasa da bizim taahhüdümüz, bunu meclise getirmiş olacağız."

Yapılan konuşmaların ardından, AK Parti Yazıkonak Belde teşkilatının açılışı gerçekleştirildi.

Törene, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve partililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.