Elazığ

Badminton Süper Lig müsabakaları başladı

19:27 28 Mayıs 2016
Badminton Süper Lig müsabakaları başladı

Türkiye Badminton Federasyonunun 2016 faaliyet programında yer alan İnci-Life Süper Lig Badminton müsabakalarının 1. etabı Elazığ'da başladı.

Yakup Kılıç Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve üç gün sürecek müsabakalarda, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Elazığ Gençlik Spor, Ankara Büyükşehir Belediyespor, Çorum İBD Spor, Ankara EGO Spor, Bursa Osmangazi Belediyespor, Bursa Yıldırım Belediyespor, Erzincan Türk Telekom, Konya Büyükşehir Belediyespor, İstanbul GOB, İstanbul Havuzbaşı Spor Kulübü, Erzincan Özel İdare, Malatya Badminton Spor Kulübü, Samsun İlkadım Belediyespor, İzmir Bergama Belediyespor ve Ankara Özyakut Spor Kulübü olmak üzere 16 takım karşı karşıya gelecek.

Dört etaptan oluşan ligde 2. etap müsabakaları 29-31 Temmuz'da Karaman ve Antalya'da, 3. etap karşılaşmaları 26-18 Ağustos'ta Artvin ve İstanbul'da, final etabı ise ise Ankara'da oynanacak.

Müsabakaların açılış töreninde konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, devletin tüm imkanlarıyla ülkede sporun gelişmesi, sporcu sayısının artması ve gençlerin spora yönlenmesi için büyük çapa sarf ettiğini söyledi.

Yerel yönetimler olarak da bu çabaya destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Zorluoğlu, "Bir taraftan ilimizde sporcu sayısını arttırmaya çalışırken diğer taraftan da ilimizin spor altyapısını güçlendirmeye çalışıyoruz. Yapacağımız çalışmalarla inşallah Elazığ'da bugün açılışını yaptığımız böyle büyük organizasyonların daha da güzellerini daha da büyüklerini el birliği ile hep beraber gerçekleştirmeye çalışacağız.'' dedi.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik de organizasyonun Elazığ'da gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Müsabakalarda önemli milli sporcuların yer aldığını aktaran Özmekik, şöyle konuştu:

''Müsabakalarda özellikle 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alan Özge Bayrak, 2012 Londra Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil eden Neslihan Yiğit gibi milli sporcularımız yer almakta. Yine Elazığ'dan özellikle Badminton Avrupa Şampiyonası üçüncüsü ve gençlik olimpiyatlarında ülkemize kota alan Elazığlı sporcu Aliye Demirbağ da yer almaktadır. Çok çekişmeli maçlar olacağını ümit ediyorum. Bütün kulüplerimize başarılar diliyorum."

Vali Zorluoğlu ve protokol üyeleri, müsabaka öncesinde öğrencilere badminton malzemesi, raket ve top verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.