Elazığ

İHH'nın "iftar tırı"yla Elazığ'da 2 bin kişiye iftar

22:38 16 Haziran 2016
İHH'nın "iftar tırı"yla Elazığ'da 2 bin kişiye iftar

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı, “"Ramazan’ın her bir günü farklı bir ilde iftar”" sloganıyla başlattığı organizasyon kapsamında iftar tırıyla Elazığ'da 2 bin kişiye iftar verdi.

Elazığ Belediye binası yakınındaki alanda düzenlenen ve belediyenin de destek verdiği iftar programında Suriyeli sığınmacılar ile vatandaşlar bir araya geldi.

Elazığ İHH İl Temsilcisi Erdal Altunbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak Zonguldak'tan başlayıp ramazanın her günü farklı bir ilde gezici iftar tırı aracılığıyla düzenledikleri iftar programlarından birini daha Elazığ'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yemeklerin gezici iftar tırında hazırlandığını ve İHH'da gönüllü olarak görev yapan gençler tarafından servis edildiğini ifade eden Altunbaş, organizasyonun gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen Elazığ Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Altunbaş, "Kardeşlerimizin tuttukları oruçlara bu şekilde destek olmak, birlikte kardeşliği, ramazanın feyzini ve bereketini yaşamak için bu programı tertip ettik, Allah'a hamdolsun. Bunları yapabilmek için bizim halkımızdan destek görmemiz gerekiyor. Bu desteği bizden esirgemeyen herkesten Allah razı olsun. Onların emeği, desteği ve katkılarıyla bunları yapabiliyoruz." diye konuştu.

Suriyeli Halid Vahabi de ailesi ile ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını ve yaklaşık 3 yıldır Elazığ'da yaşadıkları anlattı.

Türkiye'ye ayak bastıkları ilk günden beri başta Türkiye halkı olmak üzere İHH'nın kendilerine büyük destek verdiğini ifade eden Vahabi, "İHH bütün Suriyelilere, yetimlere, fakirlere, sığınmacılara destek veriyor. Belediye Başkanımız da bizlere destek veriyor. Bugün ise iftar yemeği verdiler, bizleri davet ettiler. Allah hepsinden razı olsun." şeklinde konuştu.

Suriyeli Mesud Saloz ise Türkiye'nin savaş döneminde tüm Suriye halkına kucak açtığını ve Türkiye gibi yardımsever bir ülkeye komşu oldukları için çok şanslı oldukları dile getirerek, "Fakir fukaraya, kimsesiz insanlara yardım ettikleri ve yakınlık gösterdikleri için İHH'ya çok teşekkür ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.