Elazığ

Elazığ'daki Surp Kevork Manastırı koruma altına alındı

16:42 22 Haziran 2016
Elazığ'daki Surp Kevork Manastırı koruma altına alındı

Elazığ'da bulunan tarihi Surp Kevork Manastırının koruma altına alındığı bildirildi.

Elazığ Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kentin sahip olduğu binlerce yıllık tarihi mirasın yaşatılması ve geleceğe taşınması noktasında önemli bir adım daha atıldığı belirtildi.

Tarihi mirasın korunması yolunda başlatılan çalışmalar doğrultusunda merkeze bağlı Şahinkaya köyünde bulunan, 1061 yılında inşa edildiği kabul edilen Surp Kevork Manastırı ile bünyesindeki çeşme, havuz ve su kuyusunun yer aldığı alanın koruma altına alındığı ifade edilen açıklamada, Elazığ Belediyesi ile Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışma sonucu koruma altına alınan tarihi alanın çevresinin dekoratif panel çitlerle çevrilerek, geçici korumanın sağlandığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Surp Kevork Manastırı ve çevresinde yapılacak restorasyon öncesi sondaj ve kazı çalışmalarına ilişkin Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğünden izin alınacak. İzin doğrultusunda kazı ve sondaj çalışmaları başlatılacak ve restorasyona yönelik proje hazırlanarak, onay için Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne gönderilecek. Projenin onaylanmasının ardından ise uygulama çalışmaları başlatılacak."

Açıklamada, gerçekleştirilecek restorasyon çalışmalarının ardından tarihi ve kültürel bir miras olan Surp Kevork Manastırı ve çevresinin, arkeolojik eğitim çalışmalarının yapılmasına olanak sağlayacak arkeopark alanı olarak düzenlenerek, turizme kazandırılacağı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.