Elazığ

Elazığ'da örtü ve bahçe yangını

20:47 22 Haziran 2016
Elazığ'da örtü ve bahçe yangını

Elazığ'da bir mahallede kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangının bağ ve bahçelere sıçraması sonucu çok sayıda meyve ağacı ve üzüm bağlarında zarar oluştu.

Alınan bilgiye göre, bağ ve bahçelerin bulunduğu Aksaray Mahallesi Kuleli Sokak'ta, henüz belirlenemeyen nedenle örtü yangını çıktı.

Kuru otların ve rüzgarın etkisiyle yangının kısa sürüde büyümesi sonucu, kayısı, badem, dut, elma, kiraz gibi çeşitli meyve ağaçlarından oluşan bahçelik alanlar ile üzüm bağlarındaki yaklaşık 500 dönümlük alanda zarar meydana geldi.

Yangın, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Elazığ Belediyesi İtfaiye ekipleri ile TOMA'ların desteğiyle yaklaşık 1,5 saat süren çalışma sonunda kontrol altına alındı. Yangında yılan, kertenkele gibi bazı yabani hayvanların da telef olduğu görüldü.

Mahalle sakinlerinden Hacı Güler, yaptığı açıklamada, yangın çıktığı saatlerde işte olduğunu, komşularının haber vermesi üzerine yangından haberdar olduğunu söyledi.

Kendi bahçesi ile birlikte çevredeki bahçelerin de alev alev yandığını belirten Güler, yangına geç müdahale edildiği için zararlarının daha da büyüdüğünü iddia etti.

Yangının özellikle TOMA'lar tarafından kontrol altına alındığını vurgulayan Güler, ''Polisler geldi yangını söndürdü. Yoksa mahallenin tamamı yanabilirdi. Zaten alevler aşağı doğru iniyordu ki onlar önünü kesti, Allah razı olsun onlardan.'' dedi.

Güler, yangında kendisinin yaklaşık 100 adet badem ağacı ile kardeşine ait yaklaşık 200 kök üzümden oluşan bağın tamamen telef olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.