Elazığ

Elazığ'da gezici kütüphane hizmete girdi

12:23 24 Haziran 2016
Elazığ'da gezici kütüphane hizmete girdi

Elazığ'da Kültür ve Turizm Bakanlığının gönderdiği gezici kütüphane hizmete girdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının aralarında Elazığ'ın da bulunduğu 15 ile tahsis ettiği gezici kütüphanenin açılışı yapıldı. Elazığ Valiliği önünde düzenlenen açılış törenine katılan Vali Murat Zorluoğlu, beraberindekilerle gezici kütüphaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Zorluoğlu, tam donanımlı gezici bir kütüphaneyi bugün ilde vatandaşların ve çocukların hizmetine açtıklarını söyledi. Kütüphanenin yaklaşık yarım milyon liraya yakın bir maliyeti olduğunu belirten Zorluoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığına, çocuklar ve kitapseverler adına teşekkür etti.

Bu tam donanımlı gezici kütüphanede yaklaşık 2 bin tane kitabı bulunduğunu ifade eden Vali Zorluoğlu, şunları söyledi:

"Beraberinde 6 tane laptop, çocuklarımızın da kullanıcıların da hizmetine sunuluyor. Burada çeşitli yayınlar var, yine çocukların ilgisin çekecek onlara çeşitli animasyonlarla da hizmet verebileceğimiz donanımlar var. Biz tabi bu gezici kütüphanemizde, kütüphane imkanı olmayan şehir merkezinden uzak belde ve köylerimize hizmet verme gayreti içerisinde olacağız. Buradaki çocuklarımızın, vatandaşlarımızın, kitap arzusu içinde olan insanları kitaplarla ve çeşitli teknolojik olanaklarla, internetle buluşturacağız. Bu otobüs hiç durmayacak."

Elazığ İl Halk Kütüphane Müdürü Ahmet Pirinçci de gezici kütüphane aracıyla kütüphaneye uluşamayan ücra köylere ve mahallelere 15 günde bir gidileceğini söyledi.

Pirinçci, gittikleri yerlerde köy meydanı, okul ve cami önü gibi duraklar tespit edilerek, okuyucuların ayaklarına kadar gidip kitap, internet, televizyon, DVD ile bulaşmaları sağlanıp, iyi bir okuyucu olmaları için dağ bayır demeden 7'den 77'ye herkesin evine kitap taşıyacaklarını vurguladı.

Pirinçci, engelliler için rampa sistemi bulunan gezici kütüphanenin, yaşadıkları evinin önüne kadar giderek, onlara özel hizmet götüreceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.