Elazığ

Elazığ'da 2 teröristin etkisiz hale getirilmesi

17:21 24 Haziran 2016
Elazığ'da 2 teröristin etkisiz hale getirilmesi

Elazığ Valiliğinden, Karakoçan ilçesinde iki teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından arazi aramasında bulunan iki el yapımı patlayıcının kontrollü şekilde imha edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince önceki gün Çavuşyolu köyü kırsalında gerçekleştirilen "Şehit Jandarma Er Süleyman Akın-9 Operasyonu"nda 2 bölücü terör örgütü mensubunun silahlarıyla ölü ele geçirildiği anımsatıldı.

Operasyonun devamında patlayıcı madde imha timi ile eğitimli köpekler kullanılarak dün Çavuşyolu köyü yolunda mayın ve el yapımı patlayıcı araması yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Arama neticesinde 2 mutfak tüpünden yapılarak yola yerleştirilmiş ve karayolu üzerindeki kabloları zift kullanılmak suretiyle gizlenmiş bir el yapımı patlayıcı düzeneği ile daha sonra kullanılmak üzere 3 mutfak tüpünden yapılarak araziye gizlenen bir el yapımı patlayıcı düzeneği daha tespit edilmiştir. Düzenekler yola zarar vermeyecek şekilde kontrollü biçimde imha edilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.