Elazığ

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

04:21 16 Temmuz 2016
Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Elazığ Vali Vekili Üzeyir Yılmaz, ''Bir kez daha milletimiz gönüllü olarak egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğunu bizlere gösterdi. İlimizdeki askeri yetkililerin hiçbirisi bu kalkışmaya destek vermemiştir'' dedi.

Yılmaz, Valilik Binasında Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı Karahan Çelik, Emniyet Müdür Yardımcısı Erhan Zeren ile birlikte basın açıklamasında bulundu.

Milletin iradesine sahip çıkarak demokratik yollarla askeri kalkışma karşısında tepkisini gösterdiğini için büyük şükranlık duyduğunu ifade eden Yılmaz, ''Bir kez daha milletimiz gönüllü olarak egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunu, kendisinde olduğunu bizlere gösterdi. Çok şükür ki bu badireyi de atlatacağız. İlimizdeki askeri yetkililerin hiçbirisi bu kalkışmaya destek vermemiştir.'' dedi.

Çelik ise milli iradeye yapılan alçakça saldırıyı önleyen Türk silahlı kuvvetlerinin ve emniyetin değerli mensuplarına, ülkenin idarecilerine ve demokratik yollarla tepkisini dile getiren tüm halka teşekkür etti.

Bütün Türkiye'nin bu alçakça saldırı karşısında milli iradesine sahip çıkarak sokakları doldurduğunu ifade eden Çelik, ''Bu olayla bir kez daha gördük ki milletin iradesi zorbalıkla, bu tür alçakça saldırılarla asla kırılamayacak ve yok edilemeyecek. Ben vatandaşlarımıza, idarecilerimize, ordumuzun ve emniyetimizin değerli mensuplarına bu alçakça saldırıya meydan vermedikleri için çok teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zeren de Ankara Gölbaşı'nda şehit olan 17 meslektaşlarının acısını yaşadıklarını belirterek, ''Devletin polisi, askeri de 18 yaşındadır, mutlaka her yere kolu uzanır. Bu hainlerin kafasına balyoz gibi Türk polisi inecektir, bundan kaçış ve kurtuluş yoktur.'' ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.