Elazığ

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

11:34 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Elazığ'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Hacı Ormanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin sadece hükumete karşı değil, halkın kendisine de yapılmış haince bir saldırı olduğunu söyledi.

Kentteki 120 sivil toplum kuruluşu olarak yapılan darbe girişimini kınadıklarının ifade eden Ormanoğlu, bu haince eylem karşısında halkın birlik ve beraberliğini ortaya koyarak vatan hainlerine gereken cevabı verdiğini belirtti.

Dün geceden bu yana tüm halkla meydanlarda olduklarını aktaran Ormanoğlu, şöyle devam etti:

"Halkımız ülkenin birlik ve bütünlüğü söz konusu olduğunu tüm insanıyla bir bütün olduğunu dünyaya göstermiştir. Her zaman söylediğimiz gibi birlik, beraberlik ve kardeşlik zamanıdır. Hiç kimse bizi yıldıramaz. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir, yeter ki birlik ve beraberliğinizi her ortamda koruyabilelim. Birlik olursak güçlü olacağız ve tüm sıkıntılarımızı hayırlısıyla atlatacağız. Darbeciler ve destekçileri de cezalarını çekecektir. İdam cezası getirilmeli ve bu vatan hainleri idam cezası ile yargılanmalı. Allah birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin.''

Ormanoğlu, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler ile vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İdris Alan ise darbe girişimi ile ülkenin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen vatan hainlerinin Türk halkının birlik ve bütünlüğü karşısında emellerine ulaşamayacağını dile getirdi.

Halkın demokratik yollarla iradesini ortaya koyarak dün geceden itibaren meydanları doldurduğunu ve tepkisini güçlü şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Alan, ''Bu bir demokrasi mücadelesidir. Tüm halkımız ülkenin birlik ve beraberliği için demokrasiye sahip çıkmış ve el ele vererek meydanları doldurmuştur. Şuan Saadet Partilisi, CHP'lisi, MHP'lisi, AK Parti'lisi herkes burada. Bizim bu vatandan başka bir vatanımız yok. Darbecilere karşı hep birlikte vatanımıza sahip çıkacağız.'' dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.