Elazığ

Elazığ'da örtü ve bahçe yangını

19:59 16 Temmuz 2016
Elazığ'da örtü ve bahçe yangını

Elazığ'da kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangının bağ ve bahçelere sıçraması sonucu çok sayıda meyve ağacı ve üzüm bağlarının bulunduğu 400 dönüm alan zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Gümüşbağlar köyünde bağ ve bahçelerin bulunduğu alanlarda henüz belirlenemeyen nedenle örtü yangını çıktı.

Sıcak hava ve rüzgarın etkisiyle yangının kısa sürede büyümesi sonucu, ceviz, kayısı, badem, dut, elma, kiraz gibi çeşitli meyve ağaçlarından oluşan bahçelik alanlar ile üzüm bağlarından oluşan yaklaşık 400 dönümlük alanda zarar meydana geldi.

Yangın, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi itfaiye ekiplerinin desteğiyle yaklaşık 3 saat süren çalışma sonunda kontrol altına alındı. Yangında çok sayıda mevye ağacı ile üzüm bağı zarar gördü.

Bahçe sahiplerinden Fatih Çolakoğlu, AA muhabirine, kent merkezinde ikamet ettiğini ve köy sakinlerinin haber vermesi üzerine yangından haberdar olduğunu söyledi.

Zararın büyük bölümünün kendi bahçesin oluştuğunu ifade eden Çolakoğlu, ''Bahçeye vardığımda alevler her yeri sarmıştı. Ekipler her ne kadar ellerinden geleni yapmış olsalar da yaklaşık 140 kök meyve ağacımla 500 kök üzüm bağım tamamen telef oldu. Yangının anız yakılmak istenirken ortaya çıkmış olma ihtimali üzerinde duruluyor. Zararım çok büyük'' dedi.

Köy sakinlerinden Ahmet Budak ise yangını fark etmeleri üzerine hemen ekiplere haber verdiklerini ancak arazinin engebeli ve ağaçlık olmasından dolayı yangına güçlükle müdahale edildiğini ve bu nedenle zararın daha da büyüdüğünü anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.