Elazığ

Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

15:46 17 Temmuz 2016
Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde görevli polis memuru Mehmet Şevket Uzun, memleketi Elazığ'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende şehit Uzun'un (31) Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu, ardından öz geçmişi okundu.

Şehidin hemşire eşi Nuriye, 4 yaşındaki oğlu Ahmet Talha, astsubay olan ağabeyi Mete, ablası Meltem, annesi Zeliha ve babası Bünyamin Uzun gözyaşı döktü. Şehidin oğlunun babasının şapkasını, ablası Meltem Uzun ise kardeşinin üniformasını giyerek törene katıldığı görüldü.

- "Menfur girişim çok kısa bir şekilde engellenmiştir"

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, anayasayı ihlal ederek milletin iradesini temsil eden TBMM'yi ve seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmayı amaçlayan darbe girişimini tertip eden alçakları, vatan ve millet düşmanlarını şiddetle lanetlediğini söyledi.

Milletin iç ve dış tehditlere karşı güvenliği sağlamakla görevli Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup hainin emir ve komuta zincirinin dışına çıkarak, kendilerine emanet edilen tank, top, uçak ve silahları millete doğrulttuğunu belirten Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Bir bölümü emniyet mensubu olmak üzere birçok masum vatandaşımızın hayatına kastetmiştir. Ancak milletimizin, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısına uyarak tüm yurtta sokaklara dökülmesi, meydanları doldurarak tarihe geçecek şekilde darbecilere karşı durması neticesinde ve emniyet teşkilatı mensuplarımızın büyük gayretleri ile bu menfur girişim çok kısa bir şekilde engellenmiştir. Bugün itibariyle hükumetimiz ve devlet kurumlarımız olaya tümüyle hakimdir. Tüm ülkede kamu düzeni tam olarak sağlanmıştır."

Müftü Peyami Güngör'ün okuduğu duanın ardından şehidin naaşı, götürüldüğü Ağın ilçesi Bahadırlar köyünde defnedildi.

Törene, Vali Zorluoğlu'nun yanı sıra AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Uzun'un, FETÖ darbe girişimi sırasında İstanbul Merter'de bir tanktan açılan ateş sonucu şehit olduğu öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.