Elazığ

Diyarbakır'daki terör saldırısı

14:32 16 Ağustos 2016
Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'da Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonuna PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Yakup Kılınç, memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Evli ve 3 yaşında Şeyma Nisa adında bir kızı olan şehit Yakup Kılınç'ın (26) Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Şehidin babası Mahmut Kılınç ve kardeşi tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

İl Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındı.

Bu sırada cenaze törenine katılan vatandaşlar tekbir getirerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Şehidin ağabeyi Bilal Kılınç, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Kardeşim yerine ben gideceğim, nöbetini ben devralacağım." diyerek gözyaşı döktü.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, şehidin babası Mahmut Kılınç ve kardeşinin elini tutarak bir süre birlikte yürüdü.

Şehidin naaşı, Harput Polis Şehitliğine defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve vatandaşlar katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.