Elazığ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

22:02 20 Ağustos 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, bugün Türkiye'de maşa olarak kullanılan terör örgütlerinin sonunun geleceğini belirterek, "Bilsinler ki bu ülkenin birliği, dirliği bozulmadı ve bundan sonrada bozulmayacak.'' dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Elazığ'da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Çalık, partililerle bir araya gelerek İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce yapılan bombalı saldırı nedeniyle taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Partililere hitap eden Çalık, AK Parti'nin bugüne kadar karşı karşıya kaldığı tüm zorluklara rağmen Türkiye'yi kaos ortamına çekmeye çalışan terör örgütleriyle onların maşa tutucularına ve darbe girişimlerine rağmen halkın desteğiyle 15 yıldır dimdik ayakta durduğunu söyledi.

Çalık, AK Parti iktidarı döneminde yaşanan MİT tırları krizi, Gezi Parkı odaklı olaylar, 17-25 Aralık süreci, 15 Temmuz darbe girişimi ve terör saldırıları ile Türkiye'nin hedef alındığını ifade etti.

Yaşanan tüm gelişmelere rağmen ülkenin tüm unsurlarıyla dimdik ayakta durmasıyla artık 2000'li yılların öncesindeki Türkiye olmadığını bütün dünyaya gösterildiğini aktaran Çalık, şöyle konuştu:

''Suruç'taki patlamayı hatırlayın. Suruç'taki patlamayı yapan DEAŞ'tı, PKK'dan ne farkı vardı? Ankara'da arkasından patlamalar oldu. İstanbul'da patlamalar oldu ve bu patlamaların üstlenicisi PKK idi. Ne farkı vardı DEAŞ'tan? 15 Temmuz akşamı gökten yağmur gibi kurşunlar yağdırdılar. Kurtuluş Savaşı vermiş Meclis'e o savaş esnasında bile bomba atılmamışken 15 Temmuz gecesi bombalar atıldı. Ne farkı vardı FETÖ'nün PKK'dan, DEAŞ'tan? Bugün 18 Ağustos'ta Elazığ'da huzur kenti, güven kenti ve tüm Türkiye'nin mozaik kenti, etnik farklılıkları, rengi, dili, dini, ırkı ayrım yapmayan huzur kenti Elazığ'da emniyetimize, güvenliğimize, sivil vatandaşlarımıza yönelik yapılan bu terör eylemini üstlenen PKK'nın ne farkı vardı FETÖ'den, DEAŞ'tan DHKP-C'den? Hepsi terör örgütüdür ve hepsinin eli kanlı üst yöneticileri vardır. Bu terör örgütleri Türkiye'nin yeniden inşa edilmesine engel olmak istiyor. Bunların kimler tarafından idare edildiklerini biliyoruz."

Çalık, bütün bu terör örgütlerinin hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Bugün Türkiye'de maşa olarak kullanılan terör örgütlerininde bilsinler ki sonu gelecek. Bilsinler ki bu ülkenin birliği, dirliği bozulmadı ve bundan sonra da bozulmayacak. Biz biliyoruz ki bütün güçlerin hedefi AK Parti ve Türkiye'nin varlığıdır. İşte bu vesileyle birliğimizi ve dirliğimizi hedef tutan tüm kalleş ve alçak terör örgütlerini binlerce kere lanetliyoruz ve diyoruz ki bilin ki bu ülkenin birliğine ve beraberliğine zarar getirecek her türlü yapıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz.''

Çalık, İl Emniyet Müdürlüğüne yapılan bombalı saldırıda yaralanan ve Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde tedavileri devam yaralıları ziyaret etti.

Daha sonra bombalı saldırının gerçekleştiği İl Emniyet Müdürlüğü'ne geçen Çalık, buradaki incelemelerinin ardından Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı makamında ziyaret ederek, taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.