Elazığ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Elazığ'da

11:37 25 Ağustos 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Elazığ'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Nereden, ne adına gelirse gelsin, terörün her türlüsüne karşı aynı duruşu sergileyeceğiz." dedi.

Beraberinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğu, AK Parti milletvekilleri Harun Karaca, Erdoğan Özegen ve Ejder Açıkkapı ile Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nu ziyaret eden Bakan Tüfenkci, yaptığı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğüne bombalı araçla yapılan saldırı sonrası Elazığ halkının teröre karşı tek ses ve tek yürek olarak meydanları doldurarak Türkiye'ye örnek olduğuna dikkati çekti.

Saldırıda şehit olan polis memurlarına Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifa dileyen Tüfenkci, Elazığ'ın bölgesinde huzurlu, güvenli şehirlerden birisi olduğunu, hain ve alçak saldırıyı düzenleyenlerin asla başarı elde edemeyeceklerini ve muvaffak olamayacaklarını ifade etti.

Elazığ için neler yapılabileceğini de temaslarda görüşeceklerini aktaran Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Saldırıya uğrayan emniyet binasının yerine bir park yapılarak şehre kazandırılması ve o günün hafızalarda canlı tutulması için bir talepleri var. Zaten yeni emniyet binasıyla ilgili projeler ve taşınma fikri de 2013'ten beri var. Biz de İnşallah bunu başbakanımıza ve ilgili bakanımıza iletip, konunun hep birlikte takipçisi olacağız."

- "Teröre inat üreteceğiz"

Terörün amacının korku, panik ve endişe yaratmak olduğunu aktaran Tüfenkci, "Biz, terörün bu amacına ulaşmasına vesile olmayacağız. Teröre inat üreteceğiz, bu topraklarda kalıp bu toprakların gelişmesi için mücadele edeceğiz. Nereden, ne adına gelirse gelsin terörün her türlüsüne karşı aynı duruşu sergileyeceğiz. Dün sergiledik, bugün de sergiliyoruz, yarın da sergileyeceğiz" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, terör örgütleri DAEŞ, PKK ve FETÖ'nün ortak amacının Türkiye'yi bölmek ve parçalamak olduğunu vurguladı.

- "Birlik ve beraberliğimizi bozamaz"

Türkiye'nin enerjisini bu terör örgütleriyle boşa çıkarması hedeflendiğini belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Biz onların aksine içine kapanmayacak, dünya ile entegre olacağız. Bu terörü yapanlar ve arkasındakilerden hesap soracağız. Bu terör bombaları ve başka faaliyetleri bizleri asla yıldıramaz. Birlik ve beraberliğimizi bozamaz, birbirimize düşüremez. Provokasyonlara da bu millet gelmez, kimse de bundan medet ummasın. İnşallah birlik beraberlik içerisinde bunun da üstesinden geleceğiz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.