Elazığ

"Eskinin izinde Yukarı Fırat" paneli

16:27 25 Eylül 2016
"Eskinin izinde Yukarı Fırat" paneli

Elazığ'da "Eskinin izinde Yukarı Fırat" konulu panel düzenlendi.

Palu Kaymakamlığınca yürütülen ve Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından finanse edilen "Palu kale yolu tarihi ve turistik alan düzenlemesi" projesi kapsamında tertip edilen panel, Elazığ Belediyesi Kültür ve Konferans Merkezi'nde yapıldı.

Projenin tanıtım konuşmasını yapan Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, yeraltı ve yer üstü zenginlikleri ile Yukarı Fırat Havzası'nın Anadolu coğrafyasında önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Tarih boyunca, coğrafi koşulları itibarıyla savunmaya elverişli kentlerin ve kalelerin kurulduğunu anlatan Öztürk, insan hayatının idamesi için büyün zenginliklerin bahşedildiği bu topraklarda geçmişten günümüze birçok medeniyetin hüküm sürdüğünü aktardı.

Panel öncesi AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Palu Belediye Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu da birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Arslantaş başkanlığında yürütülen panel gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.