Elazığ

"Palu kale yolu tarihi ve turistik alan düzenlemesi" projesi

17:10 26 Eylül 2016
"Palu kale yolu tarihi ve turistik alan düzenlemesi" projesi

"Palu kale yolu tarihi ve turistik alan düzenlemesi" projesi kapsamında Palu ilçesinde gezi düzenlendi.

Palu Kaymakamlığınca yürütülen ve Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından finanse edilen "Palu kale yolu tarihi ve turistik alan düzenlemesi" projesi kapsamında yurtiçinden ve yurtdışından ilçeye gelen akademisyen, arkeolog ve bilim adamları incelemede bulundu.

Projenin hakkında bilgi veren Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, Yukarı Fırat Havzası'nın Anadolu coğrafyasında önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. İnsan hayatının idamesi için bütün zenginliklerin bahşedildiği bu topraklarda geçmişten günümüze birçok medeniyetin hüküm sürdüğünü ifade eden Öztürk, tarih boyunca, coğrafi koşulları itibarıyla savunmaya elverişli kentlerin ve kalelerin kurulduğunu, Palu'nun da bu önemli yerleşim yerlerinden biri olduğunu aktardı.

Yapılan çalışmalarla Urartu medeniyetinin batı eyaleti olan ve bu medeniyete bir dönem başkentlik yapmış olan Palu'daki eserlere ulaşımın kolaylaşacağını söyleyen Öztürk, gezi boyunca katılımcılara proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öztürk, ilçenin geçmişiyle geleceğinin buluşması kapsamında hazırlanan projeye desteğinden dolayı Başbakanlık Tanıtma Fonu yetkililerine teşekkür etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.