Elazığ

İtfaiye Haftası

18:00 26 Eylül 2016
İtfaiye Haftası

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül -1 Ekim İtfaiye Haftası dolayısıyla stant açtı.

İtfaiye ekipleri, öğretmenevi önünde kurulan stantta vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı ve yangında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. İtfaiye erlerinin kullandığı araç ve gereçlerin de tanıtıldığı standı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ziyaret etti.

Standı gezen ve İtfaiye Müdürü İbrahim Halil Başgün'den bilgi alan Yanılmaz, yaptığı basın açıklamasında, itfaiye biriminin önemine değindi. Belediye olarak itfaiye birimine ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Yanılmaz, tehlike anında tam donanımlı ve zamanında hareket edebilen bir ekibe sahip olduklarını aktardı. İtfaiye birimini alanında son teknolojik araç ve gereçlerle donatmak için gereken çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Yanılmaz, şunları ifade etti:

"Londra'daki yada İstanbul'daki itfaiyeci hangi elbiseyi, ayakkabıyı, çizmeyi giyiyorsa bizim itfaiye personelimiz de aynı kalitedeki elbiseyi ve çizmeyi giyiyor. Biz insanların can güvenliğinden sorumluyuz. Yangın esnasında en kısa sürede olay yerine ulaşıp yangını en kısa sürede söndürme mücadelesi içindeyiz. Aynı zamanda itfaiye personelimizin de can güvenliğinden sorumluyuz. Elazığ'da olası en kötü yangınlara da hazır bir şekilde bekliyoruz."

Yanılmaz, itfaiye mensuplarına başarılar dileyerek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.