Elazığ

Eşine "inat" oklavayı eline aldı

11:16 18 Ekim 2016
Eşine "inat" oklavayı eline aldı

BESTAMİ BODRUK - Elazığ'ın Ağın ilçesinde açılan "Pastacı çırağı kursu"na, eşinin "pasta ve börek yapmaktan sıkılması üzerine" kendisini bu alanda gelişmek amacıyla yazılan fırıncı Hüseyin Bakar, yapacağı en güzel pastayı hayat arkadaşına hediye etmeyi düşünüyor.

Ağın'da yaşayan 2 çocuk babası 40 yaşındaki Bakar, mesleği fırıncılıktan dolayı eli hamur işlerine yatkın olduğu için pasta börek yapmayı öğrenmek amacıyla Ağın Halk Eğitim Müdürlüğünce açılan "pastacı çırağı kursu"na kaydoldu. Kurstaki tek erkek öğrenci Bakar, eğitimlere renk katıyor.

Haftada iki gün kursa giden Bakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri pasta yemeye meraklı olduğunu, evlendikten sonra eşinden sürekli bu yiyecekten yapmasını istediğini söyledi.

Bir süre sonra eşinin pasta ve börek yapmaktan sıkıldığını aktaran Bakar, bunun üzerine Ağın Halk Eğitim Müdürlüğünce açılan kursa yazıldığını kaydetti.

Kurstaki 15 kursiyerden tek erkeğin kendisi olduğunu ifade eden Bakar, "İyi pasta yapmayı öğrenmeye çalışacağız. Artık eşim ile pasta konusunda tartışmaktan, kavga etmekten sıkıldım." esprisini yaptı.

- "Yapacağım en iyi pastayı eşime hediye edeceğim"

Güzel pastalar yapmak istediğini aktaran Bakar, şunları kaydetti:

"Fırında da bu ürünleri yapmak istiyorum. Yapacağım en iyi pastayı eşime hediye edeceğim. Onu utandıracağım ve artık onun da bana pasta yapmak için zaman ayırmasına gerek kalmayacak. Ben ona zaman ayıracağım ve pastalarımı ona hediye edeceğim. Bir nevi onu kıskandıracağım."

Pasta ve börek yapımında kendisini geliştirmek istediğini dile getiren Bakar, "Belirli bir süre sonra fırını bırakıp işimi pastacılığa dönüştürebilirim. Bunlar, kafamda ve zihnimde olan şeyler." diye konuştu.

"Pastacı çırağı" kursu öğreticisi Burak Bektaş ise kursiyerler arasında tek erkek olan Hüseyin Bakar'ın derslere renk kattığını söyledi.

Bakar'ın yetenekli bir kursiyer olduğunu bildiren Bektaş, "Kendisini devamlı geliştirmeye çalışıyor. Yapım aşamasında anlamadığı yerleri soruyor. Bu da bizi çok şaşırtıyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.