Elazığ

Elazığ Kamu Hastaneler Birliğinden bilgilendirme toplantısı

16:41 18 Ekim 2016
Elazığ Kamu Hastaneler Birliğinden bilgilendirme toplantısı

Sağlık Bakanlığı'na devredilerek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rızaiye Binası ismini alan eski Elazığ Asker Hastanesi'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Seyrek, burada yaptığı açıklamada, sağlık hizmetleri kapsamında ülke çapında değişikliler gerçekleştiğini ifade ederek, hem Sağlık Bakanlığı'nın kendi iç çalışmaları sonucu hem de askeri hastanelerin ülke çapında Sağlık Bakanlığı'na bağlanması sonucu bir takım yapısal değişiklikler meydana geldiğini belirtti.

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasının aslında yeni bir konu olmadığını dile getiren Seyrek, "Uzun yıllar öncesinde devletimiz tarafından planlanmış bir durumdu. Zira askeri hastanelerimizin uzu yıllardan beridir hizmet verimi düşmekteydi. Askeri hastaneleri Sağlık Bakanlığı hastaneleriyle birleştirerek güç birliği oluşturup hem silahlı kuvvetlerimize hem de sivil vatandaşlara daha randımanlı bir hizmet vermek istendi." dedi.

Seyrek, hastanenin Sağlık Bakanlığı'na devrinin ardından bir haftada bakılan hasta sayısının binden 3 bine çıktığını vurguladı.

Bunların başlangıç verileri olduğunu ve gittikçe artacağına dikkat çeken Seyrek, şöyle konuştu:

"Halkımızı buraya alıştırmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da buranın yol ve ulaşım problemini çözmeye çalışıyoruz. Yeni yol düşüncemiz var. Hastaneye ulaşım kolaylığı sağlayamazsanız hastaneden randıman almanız mümkün değil. Bu çerçevede belediyemizin destekleriyle hastanemize ulaşımı kolaylaştıracak bir yol çalışması başlatıldı. Halkımızın buraya rahatlıkla ulaşabileceği bir yol yapılacak. Bu yolu da tamamlarsak hiçbir eksiğimiz kalmayacak."

Toplantıya, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Cahit Polat ve diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.