Elazığ

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Elazığ'da

13:29 20 Ekim 2016
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Elazığ'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, özel yüzer sistem üzerine güneş enerjisi projesi olduğunu belirterek, projeyi ilk defa Elazığ'da bir megavat için uygulayacağını bildirdi.

Çeşitli programlara ve temel atma töreninde bulunmak üzere kente gelen Bakan Eroğlu, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nu ziyaret etti.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, bu yıldan 2018 yılı sonuna kadarki süreyi Bakanlık olarak hamle yılı ilan ettiklerini bildirdi. Bugün 8 dev tesisin temel atma ve açılış törenine katılacağını dile getiren Eroğlu, Hamza Bey Barajı'nın yapımının da hızla ilerlediğini belirtti. Eroğlu, "İnşallah bu yılın sonunda ya da önümüzdeki yılın başında burası su tutmaya başlayacak. Buradan yaklaşık 150 kilometre isale hattı döşeyeceğiz. Bunun da ihalesi yapıldı ve bugün temelini atacağız. Elazığlı kardeşlerim artık menba suyu gibi bir su içecek. Sadece bu suyu getirmekle kalmayacağız. İstanbul'daki gibi çok ileri bir içme suyu arıtma tesisinin de temeli atılacak. Bu 3 dev projenin hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Elazığ'a 20 yeni projenin müjdesiyle geldiğini ifade eden Eroğlu, ağaçlandırma tesisi, toprak muhafaza, mera ıslahı, fidan dikimi, kırsal kalkınma projesi, meyve bahçesi, güneş enerjili sulama sistemleri gibi birçok farklı alanda projeleri hayata geçireceklerini aktardı.

Şehrin cazibe merkezi iller arasına alındığını hatırlatan Eroğlu, "Sayın Başbakanımız burayı çok seviyor. Elazığ'ın da cazibe merkezlerine dahil edilmesini istedi." dedi.

Eroğlu, Türkiye'de ilk defa Doku Kültürü Laboratuvarı ve Serası'nın ilk defa Elazığ'da oluşturulacağını kaydetti.

Patenti kendisine ait bir projeyi ilk defa Elazığ'da uygulayacaklarını belirten Eroğlu, "Özel yüzer sistem üzerine güneş enerjisi projem var. Onu da ilk defa burada bir megavat için uygulama yapacağım. O benim bulduğum proje. Patenti bana ait ama DSİ'ye vereceğiz." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.