Elazığ

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Elazığ'da

14:49 20 Ekim 2016
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Elazığ'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Fırat Kalkanı Harekatı ile şu anda DEAŞ'ı güney sınırlarımızdan temizliyoruz, temizlemeye devam edeceğiz, buna hiç kimse mani olamaz.'' dedi.

Bakan Eroğlu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı makamında ziyaret ederek görüştü. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Eroğlu, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde milletin kahramanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti, ülkenin Başbakanı ve diğer siyasi partilerin verdiği destek ve gösterdiği kararlılık neticesinde hain girişimin akamete uğratıldığını söyledi.

Bunun bir darbe girişiminden öte Türkiye'yi işgal etme ve bayrağı indirme girişimi olduğunu vurgulayan Eroğlu, ''O bakımdan sizler, Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın 15 Temmuz gecesi özellikle verdiği mesajla, 'Bütün kardeşlerimiz, 78 milyon vatandaşımız meydanlara' diye talimat verince o zaman herkes meydanlara çıktı. Sizler 15 Temmuz'dan itibaren gerçekten meydanları doldurdunuz ve gür sesinizi bütün dünya duydu ve bütün dünyaya bir kahramanlık destanı gösterdiniz. Bu da sadece Türkiye tarihinde değil dünya tarihinde kayıt altına alındı.'' diye konuştu.

- ''Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir''

Eroğlu, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini ancak yaşanan tüm zorluklara rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli duruşuyla ülkenin emin adımlarla yoluna devam ettiğini vurguladı.

Terörle mücadele konusunda terör örgütlerinin üzerine gittiklerine ve inlerine kadar girdiklerine işaret eden Eroğlu, son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

''Diğer bir hususta bizim Suriye'deki sınırlarımız, biliyorsunuz bunlar sürekli tehdit altındaydı, DEAŞ ve FETÖ gibi hain terör örgütleri bunlar aslında ikizler, üçüzler. Yani PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ bunlar aslında bir üst akıl tarafından yönetilen, Türkiye'nin önünü kesmek isteyen, maşa olarak bazı ülkelerin kullandığı hainlerdir. Dolayısıyla buna karşı Türkiye tedbirlerini alacaktır. Biliyorsunuz Fırat Kalkanı Harekatı ile şu anda DEAŞ'ın güney sınırlarımızdan temizliyoruz, temizleye devam edeceğiz. Buna hiç kimse mani olamaz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Güçlü kahraman bir milletimiz var. Dolayısıyla onun önünde hiç kimse duramaz. İnşallah, daha da gelişeceğiz, kalkınacağız.''

- "Orada bizim kardeşlerimiz var"

Türkiye'nin gündeminde yer alan konulardan birinin de Musul meselesi olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuyu izah ettiğini anımsatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Musul aslında Misakımilli'ye dahil olan bir vilayetimiz ama maalesef geçmişteki bazı hatalardan dolayı Musul'u masa başında kaybettik. Ben de bir mühendis olarak değil, aynı zamanda bir tarihçi olarak şunu ifade edeyim, orada Lozan'da görüşüleceği yerde o zamanki adıyla Cemiyet-i Akvam denilen Birleşmiş Milletlerin eski adı hemen oraya aktarıldı. Bir İngiliz siyasetiyle netice orada alınacak karar belli ve Musul'u kaybettik. Orada bizim kardeşlerimiz var. Düşmanın taktiği böl, parçala, yut. Bu coğrafyada, gönül coğrafyasında şu an Batı'nın, düşman ülkelerin taktiği, belki dost görünen düşmanların taktiği buraları bölelim, parçalayalım, yutalım, etnik veya mezhep kavgaları çıkararak birbiriyle çatıştırarak bunları tamamen yok edelim şeklinde planları var. Allah'ın izniyle onların planları varsa Cenab-ı Allah'ın da bir planı var. Dolayısıyla onlar perişan olacaktır.''

Bakan Eroğlu, 2016-2018'de kentte 315 milyon liralık yatırım yapacaklarının müjdesini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.