Elazığ

Elazığspor-Yeni Malatyaspor maçına doğru

16:30 26 Ekim 2016
Elazığspor-Yeni Malatyaspor maçına doğru

TFF 1. Lig'de oynanacak olan Elazığspor-Yeni Malatyaspor maçı öncesi Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, "Maçta bir sorun olmayacağı kanaatindeyiz. Devlet olarak gerekli tedbirleri elbette alacağız ancak emniyet güçlerine gerek kalmadan maçın sorunsuz olarak oynanacağına inanmaktayız." dedi.

Ligin 9. haftasında cumartesi günü saat 19.00'da Elazığ'da oynanacak olan maç öncesi Elazığ İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı.

Vali Murat Zorluoğlu, Elazığ ve Malatya'nın iki dost ve komşu şehir olduğunu, bu dostluğun sahaya da yansıyacağına inandığını söyledi.

Elazığspor ile Malatyaspor maçlarının derbi olarak değerlendirildiğini belirten Zorluoğlu, bu iki takım arasında oynanan karşılaşmaların uzun süredir seyircisiz oynandığını hatırlattı.

Futbolun bir temaşa ve oyun olduğunu kaydeden Zorluoğlu, "Bölgede birbirine en yakın iki şehirdir. Başımız ağrıdığında ilk müracaat edeceğimiz şehir Malatya.18 Ağustos'ta Elazığ Emniyet Müdürlüğüne saldırı gerçekleştiğinde yardıma koşan ilk şehir Malatya olmuştu. Malatyalılar kan ihtiyacı olabilir diye Elazığ'daki hastanelere başvurdular." diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi karşısında toplumun bütün kesimlerinin saldırıya topyekun karşı durduğunu hatırlatan Zorluoğlu, şunları dile getirdi:

"Bu darbe girişiminden sonra kamplaşmalar yerini uzlaşmaya, hoşgörüye ve birlikte çalışma anlayışına bırakmıştır. Bunu kısaca Yenikapı ruhu olarak adlandırmaktayız. Yenikapı ruhunun bundan böyle bütün hadiselerde kendisini göstermesini arzu ediyor, bu ruhun yaşatılmasını ve muhafaza edilmesini umuyoruz. Elazığ'da oynanacak maçta da Malatya'da oynanacak maçta da seyircilerin müsabakaları TFF'nin kuralları çerçevesinde izlemesi yönünde değerlendirme yaptık."

Karşılaşmayı izlemek için 800 civarında Yeni Malatyaspor seyircisinin gelmesinin beklendiğini aktaran Vali Zorluoğlu, "Maçta bir sorun olmayacağı kanaatindeyiz. Devlet olarak gerekli tedbirleri elbette alacağız ancak emniyet güçlerine gerek kalmadan maçın sorunsuz olarak oynanacağına inanmaktayız. Elazığ'a ve Malatya'ya yakışan bu şekilde olmasıdır." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.