Elazığ

Yazıcıoğlu ile 5 kişinin öldüğü helikopter kazası

16:49 02 Kasım 2016
Yazıcıoğlu ile 5 kişinin öldüğü helikopter kazası

BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin davanın avukatlarından Selami Ekici, helikopterdeki GPS cihazını söktüğü iddia edilen eski asker Aydın Özsıcak'a 100 bin lira ödeme yaptığının tespit edildiğini savunarak, bunun araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Mart 2009'da Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin vefat ettiği olayın ardından başlatılan soruşturmaya 20 Haziran'da takipsizlik kararı verildiğini anımsattı.

"Darbe girişiminde Cumhurbaşkanımıza yönelik suikast timi içinde bulunan Aydın Özsıcak ve Davut Uçum isimli rütbeli subayların aynı zamanda Muhsin Yazıcıoğlu olayında da şüpheli olmaları ve helikopterdeki GPS cihazlarını sökmüş olmaları durumundan şüpheli olmalarından dolayı dosya tekrardan işlerlik kazandı." diyen Ekici, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığının Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) nedeniyle yeni bir soruşturma başlattığını söyledi.

Soruşturmalar devam ederken kendilerinin de yeni bilgilere ulaşmaya başladıklarını vurgulayan Ekici, şöyle devam etti:

"Baştan beri bu olayın örgütlü bir yapı tarafından işlendiğini söylüyorduk ve iddia ediyorduk. Özellikle de Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki örgütlü bir yapıdan bahsediyorduk. En son olarak da geçmişte Büyük Birlik Partisinde de görev yapmış kişinin, Aydın Özsıcak isimli hem bizim dosyamızın hem de sayın Cumhurbaşkanına suikast ekibinin şüphelisine 100 bin lira ödeme yaptığı tespit edilmiştir. Bu tespit neticesinde ödemeyi yapan bu şahıs tutuklanmıştır."

Durumun araştırılması için Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Ekici, "Eğer bu iddia ispatlanırsa Muhsin Yazıcıoğlu olayının özellikle FETÖ'nün Güney Afrika imamı ve bu şahısların organizesiyle yapıldığı yani özetle bu olaydan FETÖ/PDY'nin sorumlu olduğunun en büyük delil ve kanıtlarından olacak. Dosyanın çözülme noktasına geleceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Muğla'nın Marmaris ilçesinde suikast girişiminde bulunan timdeki Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak, tutuklananlar askerler arasında yer alıyordu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.