Elazığ

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst:

13:12 25 Kasım 2016
KKTC Bayındırlık ve UlaÅŸtırma Bakanı Dürüst:

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti eğer bugünlere gelebilmiş ise, bugün dünya coğrafyasında var ise tabi ki öncelikle ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahip çıkması, koruması, desteklemesidir ama bunun en önemli aktörlerinden biri de Nihat İlhan paşamız gibi değerli komutanlarımız, değerli bireylerimizdir." dedi.

Kıbrıs'ın Başkenti Lefkoşa'da binbaşı olarak görev yaptığı 24 Aralık 1963'te Rum çetelerin saldırısı sonucu eşi ve üç çocuğu şehit düşen, bir süredir tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi'nde dün yaşamını yitiren emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan'ın (92) cenaze törenine katılmak üzere, beraberinde Müsteşar Bumin Paşa, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut ve Askeri Ateşe Albay Ali Koruk ile Elazığ'a gelen Bakan Dürüst, Vali Murat Zorluoğlu'nu ziyaret etti.

Dürüst, burada yaptığı açıklamada, bugün Elazığ'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kentte acı bir olay vesilesiyle bulunmanın da kendilerini bir o kadar üzdüğünü belirtti.

Ziyaretinin yegane amacının Tuğgeneral İlhan'ı kaybetmenin acısını Elazığ halkıyla, Türk halkıyla paylaşmak olduğunu aktaran ve kentte Başbakan ve tüm hükümet adına bulunduğunu, Başbakanın selamlarını ve taziye dileklerini Elazığ halkına ulaştırmak için geldiğini bildirdi.

- "O olayı unutmamız mümkün değildir"

Dürüst, şöyle konuştu:

"Çünkü biz biliyoruz ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti eğer bugünlere gelebilmiş ise, bugün dünya coğrafyasında var ise tabi ki öncelikle ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahip çıkması, koruması, desteklemesidir ama bunun en önemli aktörlerinden biri de Nihat İlhan paşamız gibi değerli komutanlarımız, değerli bireylerimizdir. Yıllar önce Rumların vahşice yapmış oldukları bir katliam ne Kıbrıs Türk halkının ne de Türk ulusunun belleğinden hiçbir zaman silinmemiştir, silinmeyecektir de. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde şu anda barbarlık müzesi olarak addedilen müzede katledilmiş olan değerli komutanımızın eşi ve üç çocuğu asla hafızalarımızdan silinmemiş ve silinmeyecektir. O olayı unutmamız mümkün değildir."

Gençlerin de bu olayı unutmasının mümkün olmadığını vurgulayan Dürüst, eğer tarihte yaşanan birtakım gerçekler eğer unutulursa, geleceğin de doğru şekillendirilemeyeceğini düşündüklerini aktardı.

- "KKTC'nin bugün kalbi, nabzı Elazığ'da atıyor"

Nihat İlhan'ı unutmayacaklarını, onun gibi iz bırakanları, katkı koyanları ana vatanın değerlerini sonsuza kadar yaşatacaklarını kaydeden Dürüst, "KKTC'nin her karış toprağında onların emekleri vardır, terleri vardır, kanları vardır. Üzüntümüzü ve üzüntümü ifade ediyorum. Burada bulunuyor olmak devletimizin varlığıyla birlikte burada olduğumuzun bir algısı olsun, bir değerlendirmesi olsun istiyorum. KKTC'nin bugün kalbi, nabzı Elazığ'da atıyor ve şu sıralarda KKTC'de merhum Nihat İlhan için gerekli değerlendirmeler yapılmaktadır. Mekanı cennet olsun, ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyor, ana vatanımızda da tüm halkın başı sağ olsun diyorum. Bir kahramanı kaybettik ve bu kahraman unutulmayacaktır." diye konuştu.

Vali Zorluoğlu da 1963 yılında "Kanlı Noel" olarak tarihe geçen hadisede, o zaman tabip binbaşı olarak Kıbrıs'ta görev yapmakta olan Nihat İlhan'ın, eşi ve üç çocuğunun hunharca evlerinde katledildiklerini anımsattı.

Bu menfur saldırının hiçbir zaman unutulmadığını, Rumların Kıbrıs'ta yaptığı büyük katliamların bir örneği olarak hafızalarda kaldığını kaydeden Zorluoğlu, gerek KKTC halkı gerekse Türkiye Cumhuriyeti halkının bu katliamı hiçbir zaman unutmadığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.