Elazığ

Elazığ'da “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunu sahnelendi

16:53 26 Kasım 2016
Elazığ'da “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunu sahnelendi

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılayan "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyununu Elazığ'lı çocuklarla buluşturdu.

Belediye Kültür Merkezi'nde ücretsiz izlenebilen tiyatro oyunu, gelecek nesilleri bilinçlendirip, onlara çevre bilinci ve hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyor.

Yönetmen yardımcısı Yavuz Aytekin, yaptığı açıklamada, 7 yıldır sosyal sorumluluk projesinin devam ettiğini, 65'ten fazla ili dolaştıklarını ve aldıkları tepkilerin olumlu olduğunu söyledi.

Oyun bittikten sonra oyuncu arkadaşları ile sahnede çocuklarla fotoğraf çektirip küçük de olsa onlara bir hatıra bıraktıklarını ifade eden Aytekin, ''Çevre ile alakalı boyama kitaplarımızı da dağıtıyoruz. Çocuklar, boyama kitaplarıyla hem yaratıcılığını geliştirmiş oluyor hem de oyundan edindikleri çevre bilinciyle hayvanların renklerini, şekillerini belirlemiş oluyorlar.'' diye konuştu.

Oyun hakkında bilgi veren Aytekin, şunları söyledi:

"Oyun, çevreyi anlatan bir oyun. Oyunumuzda La Fonten ile birlikte 8 tane karakter var. Oyundaki tek insan olan La Fonten karakteri hayvanları duyabilen bir karakter. Hayvanlar oyun içerisinde ormanın tahribatını anlatıyorlar. Küresel ısınma yüzünden ormanın eski havasında olmadığını, yeşilin eski yeşil olmadığını ve çiçeklerin solduğundan bahsediyorlar. Bunu düzeltmenin tek yolunun da La Fonten'in ormana getirilmesi olduğunu düşünüyorlar. Hayvanlar, şehre gidip La Fonten'i alıp ormana getiriyorlar. La Fonten, durumu fark ettikten sonra gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakabilmek için çevreyi, hayvanları korumak, çöpleri yere atmamak gibi yeni masallar yazmaya başlıyor.''

Elazığ Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen tiyatro gösterisi, Elazığlı çocuklara mutlu anlar yaşattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.