Elazığ

Elazığ'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

16:29 25 Şubat 2017
Elazığ'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

Elazığ'da, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı" tanıtıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ev sahipliğinde İş-Kur ve SGK İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Alın Teriyle Akıl Teriyle-Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istihdamı teşvik etmek amacıyla geçtiğimiz günlerde açıklanan istihdam programı, Elazığ'da iş adamlarına tanıtıldı.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen programa katılan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Elazığ'da beklediklerinden daha fazla bir yatırım talebi aldıklarını belirtti.

Proje kapsamında yatırımcıların en fazla ilgi gösterdikleri illerden birinin Elazığ olduğunu aktaran Vali Zorluoğlu, "Elazığ bu projeye iyi hazırlandı ve tanıtımını da yapınca bunun sonuçlarını almaya başladı. Elazığ'da var olan 'yeni yatırımcı gelmiyor' algısı bu çalışmayla sona ermiştir. Artık Elazığ, yeni ve büyük yatırımlar için tercih edilen bir il olmaktadır. Umuyorum ki Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Elazığ'a yeni ve büyük yatırımlar yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istihdamı artırmak amacıyla bir milli seferberlik ilan edildiğini kaydeden Vali Zorluoğlu, "2017 yılında yapılacak olan her yeni ilave istihdam için devletimiz iş adamlarına önemli destekler sağlamaktadır. Bu nedenle iş adamlarımızdan başlatılan bu milli seferberliğe katkı sağlamalarını beklemekteyiz. Bu konu siyaset üstü bir konudur ve milli bir meseledir. Devletimiz istihdamı artırmak için önemli teşvikler sağlamaktadır, şimdi sıra iş adamlarına kalmaktadır." açıklamasında bulundu.

Toplantıya, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer, İş-Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, iş dünyası temsilcileri ve iş adamları katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.