Elazığ

Hocalı katliamının 25. yılı

16:56 25 Şubat 2017
Hocalı katliamının 25. yılı

Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 25 yıl önce yaşanan Hocalı katliamını yapanları, bu ve bütün katliamları karanlık siyasi hesapları için olağan görenleri lanetledi.

Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı Bahşi, yaptığı açıklamada, 26 Şubat 1992'nin tarihe kara bir sayfa olarak geçen katliamlardan birine sahne olduğunu anımsattı.

Ermeni çetelerinin Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında insanlığa karşı suç işlediğini, yaşlı, genç, çocuk demeden yüzlerce masum insanı hunharca katlettiğini kaydeden Bahşi, bu zulme sebep olanlar da bugün bile bir pişmanlık alametinin görülmemesi, barış, insan hakları ve medeniyet anlayışı bakımından içine düştükleri sefaleti bütün açıklığıyla gösterdiğini ifade etti.

Hocalı katliamı ve benzerlerinin tarihe birer kara leke olarak geçtiğini dile getiren Bahşi, Hocalı’da alçakça katledilen kardeşlerinin acısını yüreklerinde hissettiklerini kaydetti.

Açık bir saldırı ve işgale karşı elbette kendilerini ve topraklarını savunacaklarını ama asla düşmanları gibi mütecaviz olmayacaklarına dikkat çeken Bahşi, şunları kaydetti:

"Çünkü bizler Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi savaşın gerçek manada düşmana benzemekle kaybedileceğini biliyoruz. Kendi dışındakileri yok ederek var olan bir millet ve ümmet değiliz, olmayacağız. Ahlak anlayışımız, inancımız, kişiliğimiz buna müsaade etmez. Ayrıca acıları yarıştırma, 'sen yaptın, ben yapmadım' çekişmeleri içinde katliama yol açanların gerçek kurgusunu görememe yanlışı içine de düşmeyeceğiz. Hocalı katliamını yapanları, bu ve bütün katliamları karanlık siyasi hesapları için olağan görenleri lanetliyoruz. Ermenistan, işgal altında tuttuğu Karabağ’dan kayıtsız şartsız çekilmeli, katliamın sorumluları işledikleri insanlık suçunun hesabını uluslararası yargı organları önünde vermeli ve gereken cezaya çarptırılmalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.