Elazığ

Halk oylamasına doğru

14:21 26 Şubat 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Elazığ İl Teşkilatı, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması öncesi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması kampanya tanıtım çalışmalarını başlattı.

Elazığ Belediyesi Kültür Park Dünya Mutfağı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yapılacak çalışmalara değinen Yanılmaz, bu kapsamda ilk olarak seçim koordinasyon merkezi kurulduğunu dile getirdi. 16 Nisan'a kadar teşkilat mensupları ile birlikte kampanya çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini ifade eden Yanılmaz, "Bu değişiklik Türkiye'nin daha hızlı büyümesi ve güçlenmesi için atılan önemli bir adımdır. Ben inanıyorum ki milli ve manevi değerlere bağlı, inançlı, vatanını seven, bayrağı uğruna canını vermede geri durmayan hemşehrilerimiz bu seçimde daha hassas davranacaktır." dedi.

AK Parti İl Başkanı Gürgöze de yaptığı konuşmada, kampanya hazırlık çalışmalarına önceden başladıklarını ve gerekli ön hazırlıkları tamamladıkları aktardı.

Tarihi bir sürecin eşiğinde olunduğunu ifade eden Gürgöze, şöyle devam etti:

"Antidemokratik olan 1982 Anayasasında en köklü değişiklik bu halk oylamasıyla yapılacak. Anayasa değişikliği yasama, yürütme ve yargı için çok önemli değişiklikleri beraberinde getiriyor. Bu değişiklerle meclisimiz daha güçlü olacak. Milletin yetki verdiği hükümette istikrar olacak. Yargı sistemi hem tarafsız hem de bağımsız olacak. Bu millet koalisyonlardan çok çekti. Bu değişiklikle ülkemizde koalisyonlar tarihin çöplüğünde yerini almış olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.