Elazığ

Elazığ'daki eş cinayeti davasında karar

14:44 28 Mart 2017
Elazığ'daki eş cinayeti davasında karar

Elazığ'da ayrı yaşadığı eşini silahla vurarak öldüren sanık 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında sanık Serkan Yıldız, tutuklu bulunduğu Erzincan'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Yıldız, eşinin daha önce de evden iki defa kaçtığını ve çocuğu için eşini ikna ederek eve getirdiğini söyledi.

Eşinin yine evden kaçtığını ve olay günü de annesinin kendisini arayarak "eşin aradı oğlunu görmek istiyor." demesi üzerine takibe başladığını anlatan Yıldız, şöyle dedi:

"Oğlumla bir tuhafiyeci dükkanına girince ben de yanına giderek, 'ne yapıyorsun, yeter artık hadi eve gidelim' dedim. O da 'sana daha birşey yapmadılar mı?' diyerek beni tersledi. Eşim hiç makyaj yapmazdı, bakımlı görünce gözüm karardı, şoka girdim. Orada tanımadığım insanlar vardı, onlardan bir tehdit gelebileceği düşüncesiyle yere sıkarsam dağılırlar, ben de çocuğumu alır kaçarım düşüncesiyle ateş ettim."

Savcı, mütalaasında sanık Yıldız'ın eşi İlknur Yıldız'ı "kasten öldürmek" ve tuhafiye dükkanında bulunan İdris Yıldırım'ı da "tehdit" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Yıldız'a "kasten öldürmek" suçundan 15 yıl, "tehdit" suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

- Olay

Bir süredir eşi Serkan Yıldız ve 3 yaşındaki oğlundan ayrı yaşayan ve çocuğunu görmek için kocasının yeğenini telefonla arayarak çocuğunu evin yakınına getirmesini isteyen İlknur Yıldız, 18 Kasım 2016 günü tuhafiye dükkanında oğluyla görüştüğü sırada eşi tarafından tabancayla vurulmuştu. Hastaneye kaldırılan İlknur Yıldız, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Serkan Yıldız ise cinayetin ardından polise teslim olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.