Elazığ

Elazığ'daki trafik kazası

15:50 28 Mart 2017
Elazığ'daki trafik kazası

Elazığ'da bir kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı trafik kazasında yargılanan tır sürücüsü, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık İhsan Karataş, müşteki Bedriye Çetinkaya ve avukatı hazır bulundu.

Karataş, savunmasında viraja girdiğinde aniden karşısına çıkan aracın hızlı olması nedeniyle trafik kazasının meydana geldiğini söyledi. Suçsuz olduğunu ifade eden Karataş, beraatini talep etti.

Mahkeme heyetinin, tır sürücüsünün kusurlu olduğu yönünde Adli Tıp Kurumundan rapor geldiğini belirtmesi üzerine Karataş, suçlamayı reddetti.

Duruşmada gözyaşlarına hakim olamayan müşteki Çetinkaya da çocuklarını okula getirmek için köyden Elazığ'a geldiklerini söyledi.

Kamyonetin arka koltuğunda oturduğunu dile getiren Çetinkaya, tırı gördükleri anda kazanın meydana geldiğini kaydetti. Aracı eşinin sürdüğünü ve yanında da çocuğunun oturduğunu aktaran Çetinkaya, tır sürüsünden şikayetçi olduğunu kaydetti.

Savcı mütalaasında, sanık Karataş'ın "taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, İhsan Karataş'a aynı suçtan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

- Olay

Merkeze bağlı Altınkuşak köyü mevkisinde 7 Kasım 2016'da Reşit Çetinkaya idaresindeki 23 FY 893 plakalı kamyonet, karşı yönden gelen İhsan Karataş'ın kullandığı 23 LN 667 plakalı tır ile çarpışmış, kazada sürücü Çetinkaya olay yerinde hayatını kaybetmiş, araçta bulunan eşi Bedriye Çetinkaya, çocukları E.Ç, M.Ç. ve A.Ç. ile yakınları Sultan Ateş yaralanmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.