Elazığ

53. Kütüphaneler Haftası

15:50 29 Mart 2017
53. Kütüphaneler Haftası

Elazığ’da, 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz kitap dağıtımı yapılarak, "Sessiz kitap okuma" etkinliği gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen program öncesinde İl Halk Kütüphanesi görevlileri tarafından vatandaşlara ve öğrencilere bedava kitap dağıtıldı, ardından yarım saat "Sessiz kitap okuma" etkinliği yapıldı.

Burada konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinçci, kitap okuma etkinliğini 81 ilde aynı anda yaptıklarını ve farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Amaçlarının kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu dile getiren Pirinçci, "Burada kütüphanenin önemini anlatmak, kütüphaneler hakkında bilgi vermek, öğrencilerimize okuma alışkanlığını ve okuma zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak ve kitaplardan daha fazla yararlanılmasını sağlamaktır." diye konuştu

Kitap okumanın insan sağlığına iyi geldiğini ve kitapların insanın ufkunu açtığını vurgulayan Pirinçci, kitap okurken stres, depresyon olmadığını ve insanı sakinleştirdiğini dile getirdi.

Etkinliğe katılan öğrencilerinden Numan Enes Akalın ise, kitap okuyarak bilinçli bir nesil olup vatana sahip çıkmak istediğini belirtti.

Öğrencilerden Yeşim Çolakoğlu da, kitap okumanın faydalarını bildiği için ayda en az 3-4 kitap okuduğunu kaydetti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.