Elazığ

Silahlı saldırıya uğrayan başhekimin hayatını kaybetmesi

12:41 25 Mayıs 2017
Silahlı saldırıya uğrayan başhekimin hayatını kaybetmesi

Elazığ'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen için tören düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi morgu önünde düzenlenen törene, meslektaşları "Hocamız Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu şiddet sona ersin" yazılı pankartla katıldı. Yakalarına siyah kurdele takan, ellerinde dövizler taşıyan Berilgen'in meslektaşları ve öğrencileri gözyaşlarına hakim olamadı.

Törende konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, hayatının en kötü iki gününü geçirdiğini ifade etti.

Berilgen için "olduğu gibi yaşayan bir insan" diyen Demirdağ, öldürülen başhekimin, sadece işini yapan, makam, mevki sevdası olmayan, halkın hatırını her şeyin üstünde tutan, kul hakkını herkesten iyi bilen bir arkadaşları olduğunu söyledi.

Berilgen'in iyi bir bilim adamı olduğunu aktaran Demirdağ, şöyle devam etti:

"Bunu hak etmiyordu. Kimsenin de bu hastaneden bir kuruş alacağı yoktu. Üniversite hastaneleri içinde en güzel ihale edilen Fırat Üniversitesi Hastanesi idi ve bunu da kendisine borçluyuz, bunu da bu millet ona borçlu. Bu hastanede işlerin yürümesi için bütün meslektaşları ile kavga ederdi ama niçin ederdi, gerçekten bütün arkadaşları da onun fedakarlığını bildikleri için hepsi de gövdesini koydu, bu insanlara hizmet etmek için. Sadece sağlık camiası, ilimiz değil gerçekten vatan güzel bir evladını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Başta ailesi olmak üzere, bütün sağlık çalışanlarına, Elazığ halkımıza sabırlar diliyorum. Kapısı herkese açıktı."

Demirdağ, "Hiçbir hekim hastasının kötü haberini hasta sahibine vermek istemez, hiçbir hekim hastasına zarar vermek istemez, hiçbir hekim ölüm haberini hasta sahibine vermek istemiz ama bu da hayatın bir gerçeğidir. Herkesin bunu bilmesi lazım. Canımızı teslim ettiğimiz insanlara saygı değil, medeni bir davranış bekliyoruz arkadaşlar." diye konuştu.

Konuşması sırasında Demirdağ, gözyaşlarına hakim olamadı.

Daha sonra eski Elazığ Müftüsü Peyami Güngör dua etti.

Törene Berilgen'in ailesi ve yakınları ile Vali Murat Zorluoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, askeri ve mülki erkan ile meslektaşları ve öğrenciler katıldı.

Törenin ardından Fırat Üniversitesi Camisi'ne götürülen Berilgen'in cenazesi, burada kılınacak namazın ardından tarihi Harput Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.