Elazığ

Başhekimin hayatını kaybettiği saldırıya meslektaşlarından tepki

13:33 25 Mayıs 2017
Başhekimin hayatını kaybettiği saldırıya meslektaşlarından tepki

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'in yaşamını yitirdiği silahlı saldırı meslektaşlarınca protesto edildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesindeki poliklinikler önünde toplanan Prof. Dr. Berilgen'in meslektaşları ve üniversite öğrencileri, ellerinde taşıdıkları "Beyaz önlüklerimizi kırmızıya boyamayın", "Yaşatmak için çıktığımız yolda ölüyoruz" ve "Öyle bir meslek ki katilini kurtarmaya çalışıyor" yazılı dövizlerle saldırıya tepkisini dile getirdi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazez, burada yaptığı açıklamada, çok değerli kardeşlerini, dostlarını menfur bir saldırıda kaybetmenin üzüntüsü ile bir araya geldiklerini söyledi.

Hekim, öğretmen, baba, eş, değerli bir vatan evladı ve kıymetli bir akademisyenin dün menfur bir saldırı sonucu hayattan koparıldığını ifade eden Kazez, şunları belirtti:

"Yeter artık. Hekim ve sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu saldırıların bitmesi, durması noktasında belki bir fayda getirir düşüncesiyle yine bir aradayız. Hayatını başkalarının hayatını kurtarmaya endekslemiş, bu uğurda çalışmaya hedeflemiş bir sağlık ordusunun, hekimlerin bu şekilde farklı, izah edilemeyecek sebeplerle saldırıya maruz kalması ve bu akıbeti yaşaması hiçbir şekilde kabul edilemez. Canımız yanıyor, canlar yanıyor ve canların da yürekleri kanıyor."

Kazez, hocalarının öğrettiği "zarar verme" felsefesiyle yetişen bir topluluktan bahsettiğini ifade ederek, "Böyle bir ekibin izah edilemez sebeplerle zarar görmesini de kabul etmiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Saldırgan tutumları ve her tür saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmediklerini dile getiren Kazez, toplumun birbirine duyduğu ihtiyacın tartışılmaz bir gerçek olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.