Elazığ

Silahlı saldırıya uğrayan başhekimin hayatını kaybetmesi

19:45 26 Mayıs 2017
Silahlı saldırıya uğrayan başhekimin hayatını kaybetmesi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, makam odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'e yapılan saldırıyı kınadı.

Düzenlediği basın toplantısında Yanılmaz, tıp dünyası için değerli bir bilim adamının menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Berilgen'in hem insani hem mesleki açıdan herkesin gönlünde taht kurmuş örnek bir şahsiyet olduğunu belirten Yanılmaz, şöyle devam etti:

''Çok değerli bir hekimimizi, yöneticimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yetenekli insanlar kolay yetişmiyor. Rahmetli Başhekimimiz Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'in konumuna gelebilmek için asgari 30 yıl bu mesleği icra edip, samimi bir şekilde bu meslekte çalışmak gerekiyor. Sadece Elazığımız için değil esasında tıp dünyası ve Türkiye için büyük bir kayıp yaşadık. ''

- ''Bu tür olaylar inşallah son bulur''

Yanılmaz, saldırıda hayatını kaybeden Berilgen'e Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sağlık çalışanlarına baş sağlığı ve sabırlar diledi.

Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Yanılmaz, ''Sağlığımız için hastalarımız için şifa dağıtmaya kendisini adamış olan insanlara elbetteki gösterilmesi gereken saygının hürmetin gösterilmesi gerekiyor. Sadece tıp alemi için değil, bu ülkeye hizmet eden tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan herkesin aynı saygıyı hak ettiklerine inanıyorum.'' diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.