Elazığ

Evinin duvarına Türk bayrağı resmetti

11:01 24 Haziran 2017
Evinin duvarına Türk bayrağı resmetti

Elazığ'ın Baskil ilçesinde çiftçi Murat Esmeray, 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin gösterdiği destansı mücadeleyi unutturmamak için yeni yaptığı evinin duvarına Türk bayrağı çizdi.

Karakaya Baraj Gölü kıyısındaki Alangören köyünde yaşayan Esmeray, kara ve demir yolunu gören çevreye hakim bir tepe üzerine inşa ettiği evinin ön duvarına Türk bayrakları resmetti.

Esmeray, vatan, millet ve bayrak sevgisini çevresine yansıtmaya çalıştığı gibi duvarlarındaki Türk bayrakları ile dikkati çeken evini yakından görmeye gelenlere 15 Temmuz kahramanlarını anlatıyor.

Esmeray'ın 10x3 metre ve 2,5x1,5 metre ebatlarında resmettiği Türk bayrağı büyük ilgi görüyor.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra içimizde kat kat katlanarak büyüyen vatan ve bayrak sevgisini bir yerlere yansıtmak amacıyla evinin duvarlarına Türk bayrağı çizdiğine değinen Esmeray, "Elimizden geldiğince içimizdeki vatan ve bayrak sevgisini bu şekilde milletle paylaşmak istedik." dedi.

Darbe gecesi köyde olduğunu ve yaşananları televizyondan izlediğini ifade eden Esmeray, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminde ülkenin bağımsızlığını, demokrasiyi ve namusunu korumak için hayatını feda eden şehitleri anmak ve onları unutturmamak için yeni inşa ettiği evinin duvarlarını Türk bayrakları resmiyle donattığını belirtti.

Murat Esmeray, "Evimi çevreye hakim bir tepenin üzerine yaptım. Batı ve doğu arasındaki ulaşımı sağlayan tren hattımız ile sahil yolumuz hemen aşağıdan geçiyor. Buradan geçen herkes bu bayrağı görüyor ve bu da bize gurur veriyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.