Elazığ

Vali Kaldırım'a "hoş geldin" ziyaretleri

14:51 05 Temmuz 2017
Vali Kaldırım'a "hoş geldin" ziyaretleri

Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı yönetim kurulu üyeleri, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'a "hoş geldin ve hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Kaldırım, vakıf üyelerinin makamında kabul ederek, bir süre görüştü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaldırım, sivil toplum kuruluşları ile yakın işbirliği içerisinde kentin sorunlarına çözüm arayacaklarını ve bu noktada Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı ile de yakın işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti.

Vakfın, Harput’un UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınması için gerçekleştirdiği çalışmayı ve konunun geldiği aşamayı takdirle karşıladığını ifade eden Kaldırım, şunları kaydetti:

"Sürecin en iyi şekilde neticelenmesi için gerekli koordinasyon ve katkıyı sağlamaya devam edeceğiz. Son yapılan değerlendirmelere göre, tarihi 7 bin yıl öncesine dayanan ve onlarca medeniyete beşiklik eden Harput, UNESCO listesine dahil olmanın tüm şartlarını taşıyor. Tarihi dokusundan musikisine, sivil mimari örneklerinden geleneksel el sanatlarına, gastronomi kültüründen turizm altyapısına kadar Harput’un bir dünya turizm markası olmaya aday olduğunu görebiliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.