Elazığ

Ticaret odalarının 15 Temmuz'a ilişkin ortak basın toplantısı

14:33 13 Temmuz 2017
Ticaret odalarının 15 Temmuz'a ilişkin ortak basın toplantısı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki meslek teşekküllerinin başkanlarıyla bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla ortak basın açıklaması yaptı.

Elazığ'da, Ticaret Borsası ve Ticaret Sanayi Odası koordinesinde bir araya gelen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), HAK-İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK),Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) temsilcileri düzenledikleri ortak basın toplantısıyla 15 Temmuz darbe girişimini lanetlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ticaret Borsasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 81 ilde aynı anda açıklama yaptıklarını belirtti.

Tarihin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un birinci yılına girdiklerini anlatan Alan, "15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi." diye konuştu.

- Siirt

Siirt Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Siirt TSO Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu, Türkiye'de sivil toplumu temsil eden ve Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı olan sivil toplum kuruluşları olarak 15 Temmuz'u unutturmamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Tarihin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıl dönümüne girdiklerini ifade eden Çalapkulu, iki hafta boyunca farklı etkinliklerle, hazırladıkları afişlerle ülkenin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını anlattı.

Türkiye için bir milat olduğuna inandıkları 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Çalapkulu, "Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece FETÖ, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti." değerlendirmesinde bulundu.

- Batman

Batman'da düzenlenen basın toplantısını Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir okudu.

Demir, bu alçak saldırının darbenin ötesinde bir işgal girişimi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve ferasetiyle bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu."

- Bingöl

Bingöl'de de sivil toplum kuruluşlarıyla sendika temsilcileri, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik ortak basın açıklaması yaptı.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan BTSO Başkanı Mahmut Ayas, 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inandıklarını söyledi.

Ayas, bu "alçak saldırının" darbenin ötesinde bir işgal girişimi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz, Türkiye'nin sivil toplumu olarak 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye."

- Şırnak

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası binası önünde sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

Hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, 15 Temmuz'u asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

Geliş, şöyle konuştu:

"Milletimiz, demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşların tamamı da, ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz."

- Cizre

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcileri tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

Cizre Ticaret ve Sanayi Başkanı Süleyman Çağlı, grup adına yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inandıklarını söyledi.

Çağlı, şunları kaydetti:

"Darbe girişimi sonrası toplum büyük bir travma yaşadı. FETÖ, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik büyümeyi yakaladık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz, Türkiye'nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.