Elazığ

Keban'da okul servisi sürücülerine eğitim

10:38 15 Kasım 2017
Keban'da okul servisi sürücülerine eğitim

Keban Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşımacılığı yapan okul servisi sürücülerine eğitim verildi.

Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen eğitim seminerinde, Jandarma Kıdemli Başçavuş Hakan Aygül ve Trafik Büro Amiri Eray Yavuz tarafından sürücülere, trafikte uymaları gereken kanun ve kurallar hakkında bilgi verildi.

Başçavuş Aygül, öğrencilerin ve sürücülerin emniyet kemeri takması, hız limitlerine mutlaka dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, sürücülere emanet edilen çocukların can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu söyledi.

Hareket halinde cep telefonu kullanmamaları konusunda sürücüleri uyaran Aygül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir anlık dalgınlık öğrencilerimizi tehlikeye atar. Seyir esnasında çocukların araç içindeki hareketliliğine müdahale etmemeli. Hatalı solama ve çocukların indirildiği yerlerin güvenli olmasına özen gösterilmeli. Araçların bakımları zamanında yapılmalı ve eğer kış şartlarında sürüş yapıyorlarsa mutlaka kış lastikleri takılmalı."

Trafik Büro Amiri Yavuz da yeni yürürlüğe giren okul servis araçları hizmet yönetmeliği hakkında bilgi vererek, sürücülerin yanı sıra ailelerin de çocuklarının güvenli bir servis yolculuğu yapması için bindiği aracın sürücüsünü, aracı ve sürücünün kurallara uyup uymadığını takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.