Elazığ

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Uzun:

17:41 04 Ocak 2018
MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Uzun:

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, Türkiye'nin bugün Avrupa'dan Amerika'ya kadar birçok ülkeye, geniş ürün yelpazesiyle gıda ürünleri ihraç ettiğini belirterek, bunun daha da geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın aralık ayı dış ticaret, şirket ve esnaf geçici idari verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni yılda özellikle tarım ve gıda alanında ihracat kalemlerinin arttırılarak yeni pazarlara ulaşılmasının ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu ifade eden uzun, "Türkiye bugün Avrupa'dan Amerika'ya kadar birçok ülkeye, geniş ürün skalasıyla gıda ürünleri ihraç ediyor. Ancak bununla yetinmemeli, tarım ve gıda ürünlerindeki ihracatımızı artırmak amacıyla ihracat pazarımızı geliştirmeliyiz." ifadesini kullandı.

2017'nin bu anlamda Türkiye ekonomisi için adeta rekorlar yılı olduğunu aktaran Uzun, şunları kaydetti:

"Yılın ilk 2 çeyreğinde sırasıyla yüzde 5,3 ve yüzde 5,4 büyüyen ekonomimiz, üçüncü çeyrekte yüzde 11,1'le çok güçlü bir performans sergilemişti. Toplam ihracatın 157,1 milyar dolara çıkması ve tarihin en yüksek ikinci seviyesine ulaşması sevindirici gelişme oldu. MÜSİAD olarak birçok vesileyle dile getirdiğimiz gibi orta ve uzun vadede güçlü büyüme performansının sürdürülmesi için ihracatın mutlak suretle artırılması ve dış talebin büyümeye katkısının kalıcı bir şekilde pozitife dönmesi gerekiyor."

Uzun, tarım ve gıda ürünleri ihracatının daha geniş pazarlara yayılması açısından yüksek teknolojili ürünlerinin üretilmesinin de önemli olduğunu belirtti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.