Elazığ

Elazığlı usta rekor peşinde!

06:58 08 Ocak 2018
Elazığlı usta rekor peşinde!

Elazığ'da 22 kişilik ekibiyle 34 metre uzunluğunda lahmacun yapan Engin Altunbaş'ın hedefi İtalyanların pizza rekorunu kırarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girmek

Elazığ'da, dünyanın en uzun lahmacununu yaparak Guinness  Dünya Rekorlar Kitabı'na girmek için uğraş veren Engin Altunbaş, ekibiyle ortaya  koyduğu 34 metre uzunluğundaki lahmacunla hedefine ulaşmak üzere bir adım daha  attı. 

Ataşehir Mahallesi'nde bulunan bir lokantada lahmacun ustası olarak  çalışan Engin Altunbaş, 2016 yılında 17 kişilik ekibiyle 23 metre uzunluğunda tek  parçadan oluşan lahmacun yapmıştı.

Son olarak 22 kişilik ekibiyle yeni bir deneme daha gerçekleştiren  Altunbaş, yaptığı 34 metre uzunluğundaki lahmacunla kendi rekorunu kırdı.

Lokantaya sığmayan lahmacunun bir kısmı caddeye taştı.

Altunbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hünerlerini sergilemek ve  ustalığını kanıtlamak amacıyla daha önce yaptığı 23 metre uzunluğundaki lahmacuna  rakip çıkmaması üzerine kendi rekorunu kırmaya karar verdiğini söyledi.

Daha önce 34 metre uzunluğunda lahmacun yaparak Guinness Dünya  Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedeflediklerini ancak İtalya'nın Napoli kentinde 2016  yılında yapılan bin 853 metre uzunluğundaki pizzanın bu alanda rekor sahibi  olması üzerine hedef büyüttüklerini kaydetti.

"İtalyanların pizzası varsa Türkiye'nin de lezzetiyle daha öne çıkan  lahmacunu var. Lahmacunumuzu dünya çapında tanıtmak istiyoruz." ifadesini  kullanan Altunbaş, rekor için 2023 yılını hedef seçtiklerini bildirdi.

Altunbaş, "Bunun için sponsor bulduğumuz taktirde cumhuriyetimizin  kuruluşunun 100. yılına ithafen 2 bin 23 metre uzunluğunda bir lahmacun yapmak  istiyoruz. 2 bin 23 metrelik lahmacunla hem İtalyanların pizza rekorunu kırmak  hem de Guinness'e aday olmak istiyoruz. İnanıyorum ki böyle bir rekor  lahmacunumuzun dünya çapında tanınmasına vesile olacaktır." şeklinde konuştu.

22 kişilik ekip çalıştı

Altunbaş, 22 kişilik ekiple yaklaşık 4 saat süren uğraşlar sonucu  hazır hale gelen lahmacunu farklı giriş ve çıkışı olan paletle fırın aracılığıyla  pişirdiklerini dile getirdi.

Lahmacun için öncelikle kıymayı işlediklerini, ardından da yaklaşık 30  dakika kadar dinlendirdikleri hamuru oval hale getirip merdaneden geçirdiklerini  anlatan Altunbaş, hamuru, makine ile açtıklarını belirtti.

Altunbaş, 2 bin 23 metre uzunluğa sahip olacak lahmacunla ilgili rekor  denemesi için gerekli alt yapının tasarımını yaptığını dile getirerek, sponsor  bulunması halinde en kısa zamanda bunu gerçekleştirebileceklerini kaydetti.

Altunbaş, hazırladıkları 34 metrelik lahmacunu Elazığ Gazi Huzurevi ve  Rehabilitasyon Merkezi sakinlerine ikram edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • cemil 6 yıl önce Şikayet Et
    koş sevim atomu parçalamışlar
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş ne cahilsin. Adam lahmacun ustası ne bekliyorsunuz ya. Adam işinde rekor kırıyor, sen ne yaptın bana onu söyle. Senin zihniyete sahip olanlar TV seyretmesin, sosyal aktivite yapmasın gitsin atomu parçalamaya çalışsın...
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.