Elazığ

Elazığ'da hafriyat uyarısı

16:49 31 Ocak 2018
Elazığ'da hafriyat uyarısı

Elazığ'da belirlenen alan dışındaki bölgelere hafriyat dökenlere ceza uygulanacağı bildirildi.

Elazığ Belediyesin'den yapılan açıklamada, il genelinde kazı toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının çevreye zarar vermeyecek şekilde toplanması, döküm alanlarına taşınması ve depolanması ile ilgili uyarı yapıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından müteahhit hafriyatçı firma yetkilileri katılımı ile yapılan koordinasyon toplantılarında alınan karar ve şartların uygulamaya konulduğu belirtildi.

Hafriyat döküm sahası dışındaki yerlere gelişigüzel hafriyat dökenlere ceza uygulanacağının vurgulandığı açıklamada, "Hafriyat atıklarının etrafa gelişigüzel bırakılarak oluşan çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi için Elazığ Belediyesi tarafından ilimiz merkez Sarıçubuk köyünde hafriyat döküm sahası oluşturulmuştur. Hafriyat döküm sahası ilimizin muhtelif yerlerinde 'hafriyat alanına gider' yazılı yön levhaları ile belirlenmiştir." denildi.

Açıklamada ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından GPS cihazı takmış ve taşıma izin belgesi verilmiş ilin genelinde hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atığı taşıyan araç listesinin belediye web sayfasında yayınlandığı belirtildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.